Ιερουσαλήμ: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Ιερουσαλήμ: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν με πηχυαίους τίτλους την διαδήλωση των Παλαιστινίων,  μετά από την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Ακσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

palestine_art
Το παιχνίδι του Ερντογάν έπαιξαν το μεσημέρι χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που πραγματοποίησαν διαδήλωση μετά από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Αλ Άκσα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά «Ερντογάν-Ερντογάν» και «για όνομα του Θεού, Τουρκία», καλώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας να βοηθήσει στρατιωτικά την Χαμάς στην σύρραξη με τον ισραηλινό στρατό, όπως κατέγραψε η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Διοίκησης των Ισλαμικών Ιδρυμάτων της Ιερουσαλήμ, «πάνω από 20.000 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος στην προσευχή της Παρασκευής» -και πολλοί από αυτούς έλαβαν μέρος στην διαδήλωση που ακολούθησε.




Παλαιστίνιοι προσεύχονται


Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Τουρκίας πήρε το μέρος της Χαμάς από την πρώτη στιγμή της σύρραξης μεταξύ της βασικής παλαιστινιακής Οργάνωσης, που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας και του στρατού του Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε επιχειρήσει μία προσέγγιση προς το Ισραήλ. 

O  Ερντογάν εξαπέλυσε νέα φραστική επίθεση στο Ισραήλ το μεσημέρι της Παρασκευής: 

«Δεν νιώθουμε ευχάριστα και δεν θα ανεχτούμε τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του κόσμου αγνοεί τα γεγονότα. Έτσι όπως δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί τρομοκρατικός διάδρομος κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι με αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Είναι καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα να σταθεί απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσοι μοιράζονται το αίμα που χύθηκε από το Ισραήλ, με τη σιωπή τους ή υποστηρίζοντας ανοιχτά αυτές τις ενέργειες ασέβειας, πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους. Αυτό το τρομοκρατικό κράτος, το οποίο προσπάθησε να λεηλατήσει μια πόλη, όπως η Ιερουσαλήμ, στα εδάφη της οποίας βρίσκονται τα ιερά μέρη των Μουσουλμάνων, των Χριστιανών και των Εβραίων, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις, την προέλευση ή τις επιθυμίες τους, να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατό» ολοκλήρωσε.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με 19 ηγέτες, κυρίως μουσουλμανικών χωρών, προκειμένου να κατοχυρώσει την θέση του ως «προστάτη» των πιστών του Ισλάμ μέσω της στάσης του στην σύρραξη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο αρχισυντάκτης της  «Γενί Σαφάκ» κατέγραψε βιντεοκλήση με κάτοικο της Γάζα, ο οποίος εμφανίζεται να λέει ότι «οι Παλαιστίνιοι δεν θα ξεχάσουμε τι έκανε η Τουρκία για εμάς», σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι αραβικές χώρες, είτε υποστηρίζουν το Ισραήλ, είτε σιωπούν»


Ειδήσεις σήμερα: 

Απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις - Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται, μετά την άρση του lockdown

Οι πρώτες ώρες στην αγορά χωρίς SMS και τον φόβο προστίμων - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης