Μπάιντεν για Μέση Ανατολή: Περιμένω να δω αποκλιμάκωση - Δεν αντέδρασε υπερβολικά το Ισραήλ

Μπάιντεν για Μέση Ανατολή: Περιμένω να δω αποκλιμάκωση - Δεν αντέδρασε υπερβολικά το Ισραήλ

Ο Μπάιντεν τόνισε πως ετοιμάζεται να συνομιλήσει με τους ηγέτες της περιοχής - Χθες είχε μια «σύντομη» επικοινωνία με τον Νετανιάχου

biden_new
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Πέμπτη τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση της βίας, καθώς οι συγκρούσεις στη Γάζα εντείνονται, με το Ισραήλ να φέρεται να προετοιμάζει χερσαία επέμβαση. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση των πυραυλικών επιθέσεων.

«Ένα από τα πράγματα που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπήρξε σημαντική υπερβολική αντίδραση από το Ισραήλ» πρόσθεσε ο Μπάιντεν. 

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, δήλωσε επίσης ότι αναμένει να έχει περισσότερες συνομιλίες με τους ηγέτες της περιοχής. Παράλληλα, είπε πως χθες είχε «μια σύντομη» επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. 

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υπερασπιστεί το «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα εδάφη του», μετά τους «χιλιάδες πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον του», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα πως «αυτό το πράγμα θα τελειώσει αργά ή γρήγορα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν: «Κάνατε γενοκτονία σε Ελληνες χριστιανούς και Αρμένιους»

Καλογρίτσας gate: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ - Ο μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Open Ρώμης: Ο Τσιτσιπάς νίκησε με 2-0 τον Μπερετίνι και παίζει με Τζόκοβιτς στους «8»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης