Πάμπλο Ιγκλέσιας: Αποχώρησε από την πολιτική και άλλαξε λουκ - Κούρεψε την αλογοουρά του

Πάμπλο Ιγκλέσιας: Αποχώρησε από την πολιτική και άλλαξε λουκ - Κούρεψε την αλογοουρά του

Μετά την αποχώρησή του από τους Podemos αποχωρίστηκε και το σήμα κατατεθέν του - Πότε άλλοτε είχε δεχθεί εισηγήσεις για να κόψει την αλογοουρά του

podemos_-_iglesias
Ο Πάμπλος Ιγκλέσιας τα τελευταία χρόνια κατάφερε να γίνει ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας. Δημιούργησε το κίνημα Podemos σε μία περίοδο όπου η χώρα της Ιβηρικής όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Οι Podemos είχαν έντονη σχέση με το κίνημα των Ισπανών αγανακτισμένων και ήθελαν και εκείνοι να βάλουν ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας. Τα χρόνια πέρασαν και από το 8,06% των ευρωεκλογών του 2014 έφτασαν να συγκυβερνούν μαζί με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ.

Ωστόσο οι περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης έβαλαν τέλος στην πολιτική καριέρα του Ιγκλέσιας καθώς η ταπεινωτική ήττα που υπέστη το κόμμα του, τον οδήγησαν στην... πολιτική σύνταξη καθώς δεν αισθανόταν «χρήσιμος»

«Αποτύχαμε», είπε σε μια ομάδα υποστηρικτών του κόμματός του, λέγοντας ότι αισθάνεται σαν «αποδιοπομπαίος τράγος που κινητοποιεί τα πιο σκοτεινά, τα πιο αντιδημοκρατικά συναισθήματα». «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι σήμερα (…) δεν βοηθάω να ενώσω τους ανθρώπους», συνέχισε. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «παραιτούμαι από όλα τα καθήκοντά μου, εγκαταλείπω την πολιτική με την έννοια της κομματικής πολιτικής, της θεσμικής πολιτικής», ώστε να μην σταθώ «εμπόδιο στην ανανέωση της ηγεσίας που χρειάζεται η πολιτική μας δύναμη».

Αποφάσισε να αποχωριστεί την αλογοουρά του

Αυτή δεν ήταν η μόνη αλλαγή που αποφάσισε να κάνει στη ζωή του ο άλλοτε ηγέτης των Podemos. Και αυτό διότι σύμφωνα με την ισπανική  εφημερίδα La Vanguardia ο Ιγκλέσιας αποφάσισε να αποχωριστεί την αλογοουρά που ήταν το σήμα κατατεθέν του και πλέον εμφανίζεται με κοντά μαλλιά. Μάλιστα δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.
iglesias_-_podemos
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα και κατά το παρελθόν είχε δεχθεί εισηγήσεις για να κόψει την αλογοουρά του αλλά δεν το έπαιρνε απόφαση. Μάλιστα κάτι τέτοιο του είχε προταθεί το 2014 και το 2015 καθώς και λίγο πριν οι Podemos σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ. Πάντως ο ίδιος ο Ιγκλέσιας πέρυσι είχε πει σε στενούς του συνεργάτες ότι ήθελε να κόψει τα μαλλιά του για να νιώθει άνετα αλλά στο τέλος αποφάσισε να τα κάνει αλογοουρά.
Κλείσιμο
pablo_iglesias_



Ειδήσεις σήμερα: 

Άρση lockdown: Όλα όσα αλλάζουν την Παρασκευή σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο

Νέα Σμύρνη: Έκαναν κορωνοπάρτι στην πλατεία και... μαχαίρωσαν περαστικό που τους έκανε παρατήρηση

Εμβόλιο: Τι θα συμβεί αν κάποιος κάνει πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη Pfizer;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης