Ιταλία: Πλοιάρια με 1.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα

Ιταλία: Πλοιάρια με 1.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα

Όλοι οι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο κέντρο μεταναστών του νησιού - Η Λαμπεντούζα είναι ένα από τα κύρια σημεία αρχικού προορισμού μεταναστών που ξεκινούν κυρίως από την Τυνησία και τη Λιβύη, με τελικό προορισμό την Ευρώπη

metanastes_ploio
Πλοιάρια που μετέφεραν γύρω στους 1.000 μετανάστες οδηγήθηκαν στη Λαμπεντούζα, αφού εντοπίστηκαν από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά των ακτών του αναφερόμενου νησιού στη Μεσόγειο, όπως ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Πιο πρόσφατο, χρονιά, έφτασε ένα σιδερένιο αλιευτικό σκάφος που αναχαιτίστηκε τρία μίλια από το νησί, από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής και από σκάφος της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας, είχε 398 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 6 παιδιών.

Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, νωρίτερα από τα πλοιάρια που μετέφερε 415 μετανάστες εντοπίστηκε από τις αρχές σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Ένα περιπολικό σκάφος της ιταλικής φορολογικής αστυνομίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και του παράνομου εμπορίου, συνόδευσε άλλο πλοιάριο που μετέφερε 90 ανθρώπους στο νησί, σύμφωνα με το ANSA.

Δύο άλλα πλοιάρια που μετέφεραν 98 και 16 ανθρώπους έφτασαν στο ίδιο νησί στη Μεσόγειο, πρόσθεσε το αναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων.

Όλοι οι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο κέντρο μεταναστών του νησιού.

Κλείσιμο
Η Λαμπεντούζα είναι ένα από τα κύρια σημεία αρχικού προορισμού μεταναστών που ξεκινούν κυρίως από την Τυνησία και τη Λιβύη, με τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» - Γέμισαν παραλίες, εστιατόρια και καφετέριες

ΗΠΑ: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος του Μπάρακ Ομπάμα και... σταρ του Λευκού Οίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης