ΗΠΑ: Γνωστή μάρκα ανακαλεί διαδρόμους γυμναστικής μετά τον τραυματισμό 39 παιδιών και τον θάνατο ενός

ΗΠΑ: Γνωστή μάρκα ανακαλεί διαδρόμους γυμναστικής μετά τον τραυματισμό 39 παιδιών και τον θάνατο ενός

Είχε προηγηθεί καμπανάκι Αμερικανών ειδικών για την ασφάλεια των διαδρόμων γυμναστικής Peloton Tread + -  Τουλάχιστον 39 παιδιά τραυματίστηκαν κι ένα πέθανε

video_peloton
Tην ανάκληση 125.000 διαδρόμων γυμναστικής τύπου «Tread +» και περίπου 1.050 Tread στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Peloton υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται για λόγους ασφαλείας. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», ένας από τους δύο τύπους των διαδρόμων γυμναστικής είχαν κριθεί επικίνδυνοι από τις αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια των παιδιών. Εν μέσω πανδημίας, η ζήτησή τους μάλιστα είχε αυξηθεί σημαντικά.

Από τις 18 Απριλίου, η εταιρεία Peloton δεχόταν πιέσεις από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προιόντων στις ΗΠΑ να ανακαλέσει την παρτίδα των διαδρόμων γυμναστικής Tread + υπό το φόβο ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για μικρά παιδιά και κατοικίδια. Χθες, πάντως, η εταιρεία Peloton ζήτησε συγγνώμη για το ότι δεν κατάφερε να επιλύσει το ζήτημα πιο γρήγορα ύστερα από αναφορές για έναν θάνατο και δεκάδες τραυματισμούς.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, η Peloton έκανε λάθος που δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων Καταναλωτών για τον διάδρομο γυμναστικής Tread +», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Φόλει. «Θα έπρεπε να έχουμε συνεργαστεί πιο παραγωγικά μαζί της από την αρχή. Γι ' αυτό, ζητώ συγγνώμη», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, η εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες που έχουν τους δύο αυτούς τύπους διαδρόμων γυμναστικής να σταματήσουν αμέσως τη χρήση τους και να επικοινωνήσουν με την Peloton για να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) είχε προειδοποιήσει από τις 18 Απριλίου το καταταναλωτικό κοινό πως, ήδη 39 παιδιά έχουν τραυματιστεί ενώ ένα έχασε τη ζωή του. Τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα εξετάσει το θέμα και είχε καλέσει τους γονείς να μην αφήνουν μόνα τους τα παιδιά κοντά στα μηχανήματα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο που είχε ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στις 18 Απριλίου απεικονίζει πώς για τα παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι, μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα θανάτου ο διάδρομος γυμναστικής Peloton Tread+.

Στο «σκληρό» βίντο απεικονίζεται ένα μικρό αγόρι σε σαλόνι σπιτιού που παλεύει να απελευθερωθεί από τον διάδρομο γυμναστικής, που λειτουργεί σαν... ρουφήχτρα. Αρχικά, ένα μικρό κορίτσι φαίνεται να περπατά στον διάδρομο που είναι ενεργοποιημένος την ώρα που ένα αγοράκι παίρνει στα χέρια του μία μεγάλη ροζ μπάλα.

Το αγόρι βρίσκεται πίσω από το κορίτσι και κάτω από τον διάδρομο γυμναστικής. Ξαφνικά την μπάλα που κρατούσε άρχισε να την «ρουφάει» ο κύλινδρος στο κάτω μέρος του μηχανήματος.

Ο κύλινδρος άρχισε να τραβάει την μπάλα και μαζί με αυτήν και το αγόρι που δεν την άφηνε. Το κοριτσάκι κατέβηκε από το διάδρομο ενώ το αγόρι φαίνεται να έχει κολλήσει... με το μηχάνημα να συνεχίζει να τον τραβάει, σε σημείο που κάποια στιγμή φαίνονται μόνο τα πόδια του. Το αγόρι φαίνεται να χτυπά τα πόδια του σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί και τελικά τα κατάφερε ενώ το μηχάνημα εξακολουθούσε να είναι σε λειτουργία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Απόπειρα βιασμού σε ταξί στα Πατήσια: Τι λέει η μητέρα της φοιτήτριας

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή, επιστρέφει η αφρικανική σκόνη - Νέοι χάρτες του meteo

Εμβόλια - Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα σκευάσματα για όλους τους ενηλίκους από τέλος Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης