ΗΠΑ: Νέα δίκη ζητάει ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Νέα δίκη ζητάει ο αστυνομικός που καταδικάστηκε για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ

Ο δικηγόρος του Ντέρεκ Σόβιν κατηγόρησε  τους κρατικούς εισαγγελείς της Μινεσότα για κακή συμπεριφορά και τον δικαστή Μίτσελ για αμεροληψία

Derek_Chauvin_1
Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν ζήτησε από έναν δικαστή την Τρίτη να οδηγηθεί σε νέα δίκη, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τον κρίνει ένοχο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σε μια σειρά προτάσεων που κατατέθηκαν στον δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πίτερ Κάχιλ, ο δικηγόρος Έρικ Νέλσον είπε ότι ο πελάτης του στερήθηκε μιας δίκαιης δίκης, προσθέτοντας ότι υπήρξε κακή συμπεριφορά εισαγγελέων και ενόρκων, λάθη νόμου στη δίκη και ότι η απόφαση ήταν αντίθετη με το νόμο.

Ο λευκός πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ στις 20 Μαΐου 2020, μια ετυμηγορία ορόσημο στην ιστορία των φυλετικών σχέσεων στις ΗΠΑ και καταδίκη του τρόπου που οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου μεταχειρίζονται τους Αφροαμερικανούς και άλλα μέλη εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων. Ένα 12μελές σώμα ενόρκων έκρινε τον Σόβιν ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού, τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία αφού έλαβε υπόψη του τις καταθέσεις επί τρεις εβδομάδες 45 μαρτύρων.

Ο Νέλσον είπε ότι το δικαστήριο έκανε κατάχρηση της διακριτικής του ευχέρειας όταν δεν έκανε δεκτές την πρότασή του για αλλαγή χώρου και όταν αρνήθηκε την αρχική του πρόταση για νέα δίκη με βάση την τεράστια δημοσιότητα που έλαβε η δίκη. Επίσης κατηγόρησε τους κρατικούς εισαγγελείς της Μινεσότα για κακή συμπεριφορά όταν δεν ανάγκασε σε κατάθεση τον Μόρις Χολ, ο οποίος ήταν στο αυτοκίνητο με τον Φλόιντ όταν έφτασε η αστυνομία. Παράλληλα στάθηκε και σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από αρκετά ΜΜΕ προκαλώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με την αμεροληψία ενός δικαστή, Μπράντον Μίτσελ που τον έδειχνε να φοράει μπλουζάκι με τις λέξεις "πάρτε το γόνατό σας από το λαιμό μας" γύρω από μια φωτογραφία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Ο Μίτσελ φορούσε επίσης καπέλο μπέιζμπολ Black Lives Matter.




Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, ο Μίτσελ υπερασπίστηκε τη φωτογραφία, λέγοντας στο Minneapolis Star Tribune ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ουάσιγκτον τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «I Have a Dream» από το 1963.


Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Survivor: Το πάρτι στην Πούντα Κάνα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Ισπανία: Αποχωρεί από την πολιτική ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την ηχηρή ήττα τον Podemos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης