Πόλεμος Γερμανίας - Tesla παρά τη μεγάλη επένδυση - Πρόστιμο μαμούθ...

Πόλεμος Γερμανίας - Tesla παρά τη μεγάλη επένδυση - Πρόστιμο μαμούθ...

Η Tesla έρχεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες που αφορούν στην ανακύκλωση των μπαταριών από τον Γερμανικό Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος, βάσει των οποίων θα της επιβληθεί πρόστιμο- μαμούθ.

Στιγμιοτυπο_2021-05-04__8_00_10_μμ
Αυτό έρχεται σε συνέχεια των «προβλημάτων» του είδους που αντιμετωπίζει η Tesla και στις ΗΠΑ, όπου πάλι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής μεγάλου προστίμου.

Εκεί που ο κρατικός μηχανισμός δεν αστειεύεται, λόγω μιας αστοχίας στην υποβολή εκθέσεων που έχουν να κάνουν με το «πράσινο» προφίλ της Tesla, ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος έστειλε μια ειδοποίηση. Από τη μεριά της η Tesla αντικρούει τους σχετικούς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι έχουν απαντήσει σε όλα τα αιτήματα παροχής πληροφοριών της EPA (Environmental Protection Agency).

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε επίσης ότι δεν αναμένει «ουσιώδεις αρνητικές επιπτώσεις» αλλά το αποτέλεσμα από την ανακοίνωση της EPA εξακολουθεί να μην είναι καθορισμένο. Η γερμανική περιβαλλοντική εταιρεία από την άλλη, UBA εξέδωσε επίσης πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στη θυγατρική εταιρεία της Tesla στη Γερμανία, κατηγορώντας την ότι δεν συμμορφώθηκε με τους εγχώριους νόμους και κανονισμούς για την παραλαβή και την ανακύκλωση μπαταριών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης