Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Κλειστές παραλίες και πάρκα κατά τη σημερινή εορτή της άνοιξης - Φόβοι για διασπορά του ιού

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: Κλειστές παραλίες και πάρκα κατά τη σημερινή εορτή της άνοιξης - Φόβοι για διασπορά του ιού

Είναι εθνική αργία και θεωρείται σημαντική μέρα τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους χριστιανούς - Ξεπέρασαν τις 1.000 οι μολύνσεις στη χώρα το προηγούμενο 24ωρο, έπειτα από τέσσερις μήνες

covid_egypt_new
Κλειστές παραμένουν οι παραλίες και τα πάρκα σε αρκετές περιφέρειες της Αιγύπτου, κατά τη σημερινή μεγάλη εορτή της έναρξης της άνοιξης, καθώς η χώρα  γνωρίζει ήδη το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, οι Αιγύπτιοι ζούνε υπό περιορισμούς αυτή τη μεγάλη ημέρα και για τους χριστιανούς και για τους μουσουλμάνους της χώρας, καθώς πάντοτε συμπίπτει με τη Δευτέρα του Κοπτικού Πάσχα.

Σήμερα που είναι και εθνική αργία στην Αίγυπτο, σε όλη την περιφέρεια της πρωτεύουσας του Καΐρου, αλλά και στην πολυπληθή Αλεξάνδρεια, την περιφέρεια της Καλουμπέιας, της Δαμιέτης και της νότιας Σοχάγκ, παραμένουν κλειστοί όλοι οι δημόσιοι χώροι, πάρκα και παραλίες, από τους φόβους των αρχών για εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζάγιεντ εξέφρασε την ανησυχία της για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, καθώς η αμέσως προηγούμενη περίοδος συνέπεσε τόσο με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα όσο και με τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από τις 9 Ιανουαρίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορωνοϊό στην Αίγυπτο ξεπέρασαν τις τελευταίες ημέρες τα χίλια, φτάνοντας χθες στα 1.051, με 67 ανθρώπους να πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής, η Αίγυπτος έχει καταγράψει 229.635 μολύνσεις και 13.469 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησαν και πάλι οι εμβολιασμοί - Πότε «ανοίγει ο δρόμος» για τους 20άρηδες

Διασωληνώθηκε στο Σισμανόγλειο ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης