Κορωνοϊός – Γερμανία: Πάνω από 100 προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το «φρένο έκτακτης ανάγκης»

Κορωνοϊός – Γερμανία: Πάνω από 100 προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το «φρένο έκτακτης ανάγκης»

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι οι προσφυγές έφτασαν τις 111 – Δεν υπάρχει οριστεί ημερομηνία για την έκδοση απόφασης – Ποιες διατάξεις βρίσκονται στο στόχαστρο

germania-dikastes-arthro
Οι προσφυγές κατά του λεγόμενου φρένου έκτακτης ανάγκης στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ξεπέρασαν σήμερα τις εκατό.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο εδρεύει στην Καρλσρούη, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο αριθμός των προσφυγών είχε φτάσει τις 111. Την προηγούμενη μέρα, ήταν περίπου 65 την ίδια ώρα. «Προς το παρόν δεν μπορεί να προβλεφθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την έκδοση απόφασης», απάντησε ο εκπρόσωπος σε σχετικό ερώτημα.

Αμφιλεγόμενοι είναι κυρίως οι περιορισμοί εξόδου από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. σε πόλεις ή περιοχές στις οποίες τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα. Οι περιορισμοί εξόδου προβλέπονται από την νέα ρύθμιση του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι υποστηρικτές του μέτρου σε ομοσπονδιακό -και όχι σε τοπικό μόνο επίπεδο, αναλόγως κρουσμάτων της κάθε περιοχής- θέλουν να αποτρέψουν την ευρεία εξάπλωση του κορωνοϊού με ομοιόμορφους εθνικούς κανόνες. Αλλά ακριβώς στην γενική αυτή ισχύ του νόμου, σε όλα δηλαδή τα ομοσπονδιακά κρατίδια, ασκείται δριμεία κριτική.

Δικηγόροι και πολιτικοί ανάμεσα στους προσφεύγοντες

Στους προσφεύγοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, αλλά και πολιτικοί από διάφορα κόμματα. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), για παράδειγμα, ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι 80 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) προσέφυγαν από κοινού στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αλλαγών του νόμου με τις οποίες προβλέπεται και η βραδυνή απαγόρευση εξόδου.

Πηγή: dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Λύνεται το πρόβλημα με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό στο αίτημα για εμβολιασμό 

Έρευνα της ΕΛΑΣ στο σπίτι του Φουρθιώτη - Προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με άλλα δύο άτομα 

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Οκτώ χρόνια στην 15χρονη για τη δολοφονία της μητέρας της 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης