Γενοκτονία των Αρμενίων: Ο Ερντογάν... γράφει ξανά την ιστορία και οι θύτες γίνονται θύματα!

Γενοκτονία των Αρμενίων: Ο Ερντογάν... γράφει ξανά την ιστορία και οι θύτες γίνονται θύματα!

Οι Αρμένιοι έσφαξαν τους Τούρκους, σύμφωνα με τον «σουλτάνο» - Να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην ανάγκη να απαντήσει σκληρά στις ΗΠΑ  για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και να μην κόψει κάθε επαφή με τις ΗΠΑ επιχειρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας - Νέοι κλυδωνισμοί για την τουρκική λίρα

erdogan-biden343
Όλοι στην Τουρκία περίμεναν την απάντηση Ερντογάν στον Μπάιντεν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων μετά από την συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, το μεσημέρι της Δευτέρας - και ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν τους απογοήτευσε: παρουσιάζοντας μία δική του εκδοχή της Ιστορίας, βασισμένη, όπως είπε, σε ένα εκατομμύριο έγγραφα, ο Ερντογάν επιχείρησε να μετατρέψει τους θύτες σε θύματα.

Μίλησε για «συμμορίες Αρμενίων», από 150.000 ως 300.000 άνθρωποι, όπως είπε, οι οποίοι έκαναν σφαγές μέσα στην επικράτεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επίσης, ανέφερε ότι σε συνεργασία με ρωσικές δυνάμεις πολεμούσαν κατά της Τουρκίας και οι αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έλαβαν μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, μίλησε για τις «καταστροφικες συνέπειες» που θα έχει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στις σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ, ωστόσο δεν προχωρησε παρά σε έναν αόριστο υπαινγμό ότι αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στο αρμενικό , τότε η Τουρκία θα αναγκαστεί «να κάνει κάποιες κινήσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο, είναι εμφανής η τακτική του να χαρακτηρίζει το θέμα «ιστορικό» - και «όχι πολιτικό»

Την ίδια στιγμή, η τουρκική λίρα δεχόταν νέες πιέσεις - μία υπενθύμιση στον Ερντογάν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά: Ο Μπάιντεν είχε το τακτ να σηκώσει το τηλέφωνο και να το ενημερώσει ότι θα προχωρούσε ως εκεί που κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε φτάσει για το ζήτημα των διωγμών των Αρμενίων - στην αναγνώριση της γενοκτονίας - και το μόνο που είχε να δώσει ως αντιστάθμισμα ήταν μία υπόσχεση τετ α τετ συνάντησής τους στις 14 Ιουνίου, με την ευκαιρία της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι απίστευτες δηλώσεις Ερντογάν


Κλείσιμο
«Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε αβάσιμες και άδικες δηλώσεις για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη γεωγραφία μας εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αυτές οι συζητήσεις, που δεν έχουν ιστορική και νομική έκφραση, εκνευρίζουν το έθνος μας και εμάς. Νομίζουμε ότι έγινε μετά από πιέσεις ομάδων κατά της Τουρκίας», τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι αν πρόκειται να ξεκινήσει τέτοια διαδικασία «θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε το μόνο έθνος και κράτος που ντρεπόμαστε γι’ αυτή τη μάχη». Όσοι απευθύνουν την έκφραση της Γενοκτονίας σε εμάς, ειδικά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο έθνος. Όπως ανέφερε το μισό του πληθυσμού από τα Οθωμανικά Βαλκάνια έως τον Καύκασο έχουν υποστεί την εξορία, ενώ πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. «Δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λένε οι δυτικοί ιστορικοί» πρόσθεσε.

«Μόνο οι παππούδες μας έχουν διηγηθεί οδυνηρές αναμνήσεις στα εγγόνια τους με τις καρδιές τους διαλυμένες. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι Τούρκοι. Είναι ένας μουσουλμάνος. Ως έθνος, δεν ενεργούμε εκμεταλλευόμενοι τον πόνο μας. Κάποιοι παρερμηνεύουν το όραμά μας να κοιτάξουμε μπροστά, θάβοντας τον πόνο στις καρδιές μας» υπογράμμισε.

«Αυτά τα ζητήματα αποφασίζονται από ιστορικούς όχι από πολιτικούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας αιχμηρά ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

Ο Ερντογάν κάλεσε την Ουάσινγκτον να πάρει πίσω την ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την «λάθος βήμα».


Ειδήσεις σήμερα:

EE: Κατηγορηματικό «όχι» στην προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια

Σαρλ Μισέλ: Δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία - Απαιτείται πρόοδος στα ελληνοτουρκικά

Αγία Βαρβάρα - Συγκλονιστική κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της: Άκουσα να ουρλιάζει, μετά όλα τελείωσαν Ειδήσεις σήμερα:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης