Κορωνοϊός: Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ταϊλάνδη - 2.438 μολύνσεις καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα

Κορωνοϊός: Ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ταϊλάνδη - 2.438 μολύνσεις καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα

Ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε στη χώρα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

thailand_pandemic
Νέο ρεκόρ θανάτων από covid-19 μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκε σήμερα στην Ταϊλάνδη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι αρχές αυξάνουν τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το τρίτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα.

Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.438 νέα κρούσματα covid- 19 και 11 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στην Ταϊλάνδη σε 55.460 και των νεκρών σε 140.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πραγιούτ Τσαν – ο- Τσα έγραψε χθες Σάββατο στο Facebook ότι οι κυβερνήτες των επαρχιών μπορούν να κλείνουν δημόσιους χώρους και να επιβάλουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19.

Σχολεία, μπαρ και ινστιτούτα μασάζ έκλεισαν πριν μία εβδομάδα και θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Μάιο, ενώ έχει απαγορευθεί η πώληση αλκοόλ στα εστιατόρια σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι αρχές της Μπανγκόκ ανακοίνωσαν το κλείσιμο πάρκων, κινηματογράφων, γυμναστηρίων και βρεφονηπιακών σταθμών από αύριο 26 Απριλίου και ως τις 9 Μαΐου.

Παράλληλα από χθες Σάββατο και για μία εβδομάδα τα εμπορικά κέντρα σε 18 επικίνδυνες επαρχίες, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, θα λειτουργούν από τις 11:00 ως τις 20:00, ανακοίνωσε τη Ταϊλανδική Ένωση Λιανεμπορίου.

Οι αρχές της χώρας είχαν καταφέρει να κρατήσουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 , όμως το νέο ξέσπασμα της επιδημίας και η εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού Β.1.1.7 έχει προκαλέσει περισσότερες από 24.000 μολύνσεις και 46 θανάτους μέσα σε μόλις 25 ημέρες.

Κλείσιμο
Η πολιτική της Ταϊλάνδης να κρατά στο νοσοκομείο όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, ακόμη κι αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, έχει προκαλέσει ανησυχία ότι δεν θα υπάρχουν αρκετές κλίνες αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών με σοβαρά συμπτώματα. Υγειονομικοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερες από 20.000 νοσοκομειακές κλίνες ελεύθερες σε όλη τη χώρα.

Προκειμένου να απελευθερώνονται πιο γρήγορα κλίνες ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν να μειώσουν σε 10 από 14 ήμερες την καραντίνα στα νοσοκομεία για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, επιτρέποντάς τους να περάσουν τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρμένιοι: Το ανατριχιαστικό χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης γενοκτονίας

«Άρχοντας» των κρίκων o Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά!

Τσιόδρας: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης