Γαλλία: Τρία πρόσωπα από το περιβάλλον του άνδρα που μαχαίρωσε αστυνομικό τέθηκαν υπό κράτηση

Γαλλία: Τρία πρόσωπα από το περιβάλλον του άνδρα που μαχαίρωσε αστυνομικό τέθηκαν υπό κράτηση

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στο σπίτι του δράστη με καταγωγή από την Τυνησία

france_police
Τρεις άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία μιας υπαλλήλου της αστυνομίας, που μαχαίρωσε στον λαιμό σήμερα ένας Τυνήσιος, ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ, κοντά στο Παρίσι, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή. Τα τρία αυτά πρόσωπα ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη, Ζαμέλ Ζ., ηλικίας 36 ετών, σύμφωνα με τη δικαστική πηγή. Δύο έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στο σπίτι του δράστη.

Σε πρώτη φάση, το περιστατικό θα μπορούσε να έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Εκπρόσωπος συνδικάτου αστυνομικών της Γαλλίας ανέφερε πως ο δράστης φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», στη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποίησε.  

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομικός επέστρεφε στο γραφείο από το μεσημεριανό της γεύμα, όταν ο δράστης την αιφνιδίασε και της επιτέθηκε. Οι παριστάμενοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη. Πληροφορίες του Sputnik αναφέρουν πως κι εκείνος υπέκυψε στα τραύματά του. Στο σημείο έσπευσε και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν για να αξιολογήσουν την κατάσταση.
Το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία της 48χρονης αστυνομικής υπαλλήλου στο αστυνομικό τμήμα της Ραμπουγιέ, στα περίχωρα του Παρισίου, το μεσημέρι της Παρασκευής, από έναν 36χρονο Τυνήσιο, έστειλε μέσω Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο δράστης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φώναξε κατά τη διάρκεια της επίθεσης το γνωστό «ο Αλλάχ ειναι μεγάλος».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Ήταν αστυνομικός. Η Stéphanie σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ραμπουγιέ. Το Έθνος είναι στο πλευρό της οικογένειάς της, των συναδέλφων της και της αστυνομίας. Δεν θα υποχωρήσουμε στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας».
Κλείσιμο




Eιδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 2.754 τα νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι

Lockdown - «Πράσινο φως» από τους λοιμωξιολόγους: Ανοίγουν από αύριο mall και κέντρα αισθητικής

Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα: Προσομοιάζει, αλλά δεν είναι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης