Γερμανία: Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης

Γερμανία: Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης

Άρμιν Λάσετ και  Μάρκους Ζέντερ είχαν δηλώσει ότι ήθελαν η απόφαση να έχει ληφθεί έως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι δύο αρχηγοί εμμένουν στην υποψηφιότητά τους

lacet-zender
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στο κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, η συνάντηση του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ για την επιλογή του υποψήφιου καγκελάριου που θα οδηγήσει τα δύο κόμματα στις πρώτες εκλογές αφού αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ διήρκεσε τρεισήμισι ώρες. αλλά δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

Ο κ. Ζέντερ πέταξε αργά χθες το βράδυ εκτάκτως στο Βερολίνο με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ και ο κ. Λάσετ βρισκόταν από νωρίς στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του κρατιδίου του στην γερμανική πρωτεύουσα.

Μαζί με τους δύο αρχηγούς, στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ, ο Γενικός Γραμματέας της CSU Μάρκους Μπλούμε και οι δύο επικεφαλής των Κ.Ο. Ραλφ Μπρίνκχαους (CDU) και Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU).

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ότι ήθελαν η απόφαση να έχει ληφθεί έως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι δύο αρχηγοί εμμένουν στην υποψηφιότητά τους.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονταν «κοντά» σε αποτέλεσμα, αλλά ο κ. Λάσετ τελικά αποχώρησε από την Bundestag λίγο πριν από τις 03:00 (ώρα Ελλάδος) χωρίς να ανακοινωθεί κάτι.


Ειδήσεις σήμερα

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: «Λιώνει στη δουλειά» στα γεράματα, για να ψωνίζει η σύζυγός του... Στέλλα Μακάρτνεϊ!

Κηρύχθηκε έκπτωτη η Swiss Med: Είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

Survivor: Η Ψιψινέλ, ο Δρακουμέλ και οι μπλε που άντεξαν κάτω απο τη μπάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης