Γαλλία: Ο Μακρόν επισκέφθηκε την Παναγία των Παρισίων

Γαλλία: Ο Μακρόν επισκέφθηκε την Παναγία των Παρισίων

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Μακρόν από τις εργασίες αποκατάστασης - Επισκέφθηκε το σημείο δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά

macron_notredame
«Είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι με αυτό που βλέπουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την σημερινή επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της Παναγίας των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος, φορώντας μαύρη μάσκα, επισκέφθηκε την περιοχή, εκεί όπου γίνονται οι εργασίες ανοικοδόμησης του Καθεδρικού Ναού.

Συνοδευόμενος από την Σοσιαλίστρια δήμαρχο των Παρισίων Αν Ινταλγκό, ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων έσπευσε να συγχαρεί τους εργάτες για όλα όσα έχουν καταφέρει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ανυπολόγιστη καταστροφή πριν δύο χρόνια

Πριν από δύο χρόνια στις 15 Απριλίου του 2019, ο Καθεδρικός Ναός που δεσπόζει στην Ιλ ντε λα Σιτέ δέχτηκε ολέθριο πλήγμα και υπέστη μία ανυπολόγιστη καταστροφή προκαλώντας απογοήτευση και θλίψη ανά τον κόσμο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη στέγη του ναού και λίγα λεπτά αργότερα η οροφή και το γοτθικό βέλος που την κοσμούσαν κατέρρευσαν από την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και έχει ειπωθεί ότι μπορεί να συνδέονται με τις εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν στο κτίριο.

Κλείσιμο
macron_notredame1


Οι εργασίες ανακατασκευής συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς

«Όλοι θυμούνται το συναίσθημα που ήταν δικό μας, όλων των Καθολικών, όλων των Παριζιάνων και όλων των Γάλλων, ανδρών και γυναικών. Η τεράστια δουλειά έχει επιτευχθεί», δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γαλλικού κράτους προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε και θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων ... « Βλέπουμε τι έχει γίνει μέσα σε δύο χρόνια κι έχουμε αποφύγει τα χειρότερα ».

«Βλέπουμε επίσης τι απομένει να γίνει», παραδέχτηκε ο Μακρόν επικροτώντας το μήνυμα του «εθελοντισμού» και της «ελπίδας» που έδωσαν οι 35 εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού.

«Σας ευχαριστώ όλους για την κινητοποίησή σας εδώ από την πρώτη μέρα, μπορείτε να είστε περήφανοι», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος να ολοκληρωθούν οι εργασίες έως το καλοκαίρι του 2024.


macron_notredame2


Στοίχημα για την ολοκλήρωση του έργου πριν το 2024

Υπενθυμίζεται ότι δωρητές από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τις εργασίες ανοικοδόμησης του εμβληματικού Καθεδρικού Ναού. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 833 εκατομμύρια ευρώ από 340.000 δωρητές από 150 χώρες.

Αν και με αργούς ρυθμούς, οι εργασίες στην Παναγία των Παρισίων συνεχίζονται. Ο τεχνίτης Φερντινάντ ντε Γκιλμπόν που εργάζεται σε μια σκαλωσιά αναφέρει: «Εργαζόμαστε σε ένα κτίσμα που είναι πραγματικά συναρπαστικό από αρχιτεκτονική άποψη. Είναι μοναδική ευκαιρία να μπορείς να βλέπεις το μνημείο από τόσο κοντά καθώς δουλεύεις».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου χίλιες υπεραιωνόβιες βελανιδιές από 200 γαλλικά δάση, τόσο σε ιδιωτικές, όσο και σε δημόσιες εκτάσεις έχουν επιλεγεί προκειμένου να γίνει η ανοικοδόμηση της οροφής της Παναγίας των Παρισίων.

Στόχος της κυβέρνησης των Παρισίων ήταν να είναι έτοιμη η Παναγία των Παρισίων πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι ο στόχος του Γάλλου προέδρου δεν είναι τόσο ρεαλιστικός.


Ειδήσεις σήμερα:

Παρελήφθησαν άλλα 2,1 εκατ. self tests - Έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με αεροσκάφος Antonov

Χατζηδάκης: Online σύνδεση του κινητού του εργαζομένου με το υπουργείο για τον έλεγχο των υπερωριών

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Θα απελαθούν 10 διπλωμάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης