Κορωνοϊός - Ολλανδία: Πιθανή η παράταση του lockdown - Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Πιθανή η παράταση του lockdown - Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς» για να επιτραπεί σε περισσότερους πολίτες να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρο, λέει ο Ρούτε 

holland_lock
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη χαλάρωση των περιορισμών για την ανάσχεση του κορωνοϊού, περιλαμβανομένης της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με ανακοίνωσή της που θα εκδώσει αργότερα σήμερα, καθώς εξακολουθεί να είναι υψηλή η αναλογία των κρουσμάτων στη χώρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα νοσοκομεία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την Κυριακή ότι «είναι ακόμα πολύ νωρίς» για να επιτραπεί σε περισσότερους πολίτες να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους.

Οι αρχές ευελπιστούσαν να ανοίξουν εκ νέου τους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατόρια την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σχεδόν έξι μήνες μετά το κλείσιμό τους, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ αυξάνονται.

Τα ισχύοντα μέτρα στην Ολλανδία, όπου έχουν καταγραφεί 1,3 εκατομμύριο κρούσματα και πάνω από 16.700 θάνατοι από covid-19, περιλαμβάνουν την πρώτη επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων.

Ο Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Σχεδόν το 70% των κλινών των ΜΕΘ στα ολλανδικά νοσοκομεία καταλαμβάνουν ασθενείς με COVID-19 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πασχόντων από τη νόσο έχουν αυξηθεί, γεγονός που κάνει την ιατρική κοινότητα να προειδοποιεί ότι πιθανόν να μην έχει κορυφωθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας έχουν καλέσει την κυβέρνηση να επιτρέψει την λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους με το αιτιολογικό ότι παρατηρείται πολυκοσμία στα πάρκα.

Όπως σε άλλα μέλη της ΕΕ, το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ολλανδία εξελίσσεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Βρετανία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει πως το τρίτο κύμα θα κορυφωθεί στα τέλη Απριλίου και θα αρχίσει να υποχωρεί καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί.


Ειδήσεις σήμερα: 

Αποκάλυψη-βόμβα: Η Pfizer αύξησε κατά €7,5 την τιμή του εμβολίου της για την ΕΕ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το προφίλ των δραστών - Έμπειροι εκτελεστές με βάση την Αθήνα

Σκληρό μπρα-ντε-φερ Αθήνας-Άγκυρας για την εύνοια της Λιβύης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης