«Μανιασμένη κόλαση» στην Βραζιλία: Ξεπερνούν τις 350.000 οι νεκροί εξαιτίας της Covid-19

«Μανιασμένη κόλαση» στην Βραζιλία: Ξεπερνούν τις 350.000 οι νεκροί εξαιτίας της Covid-19

Επιβεβαιώθηκαν περισσότερα από 71.800 κρούσματα, ενώ κατέληξαν 2.616 ασθενείς το προηγούμενο 24ωρο - Η χώρα σημειώνει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη

covid_brazil
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 2.616 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 71.832 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Η λατινοαμερικάνικη χώρα έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως τον Απρίλιο επαπειλείται εκατόμβη χειρότερη κι από αυτή του Μαρτίου, του μήνα που χάθηκαν πάνω από 66.000 ζωές εξαιτίας της Covid-19. Επρόκειτο για απολογισμό διπλάσιο από εκείνον του Ιουλίου του 2020, του προηγούμενου χειρότερου μήνα αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέκρινε το φονικό πανδημικό κύμα που σαρώνει τη χώρα με μια «μανιασμένη κόλαση».

Ο απολογισμός της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ πάνω από 350.000 νεκρούς επί συνόλου τουλάχιστον 13,45 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα.

Η χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στάνισλαβ Τριφόνοφ: Ο τηλεαστέρας που μπαίνει στη Βουλή και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πάνω από 17.800 οι μολύνσεις - Υπέκυψαν 104 ασθενείς σε μία μέρα

Με «πιλότο» τα λύκεια το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης