Πανδημία-Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα

Πανδημία-Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα

Ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ,  παρότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

argentina_fernandez
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Αργεντινή κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, καθώς επιβεβαιώθηκαν 22.039 μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 2.450.068, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα οι θάνατοι άλλων 199 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε 56.832 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Μόνο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες και το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα, επιβεβαιώθηκαν 13.500 κρούσματα. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η πολυπληθέστερη της χώρας, παραμένει επίκεντρο της πανδημίας, με 1.037.954 καταγεγραμμένες μολύνσεις.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης, που ξεκίνησε την 29η Δεκεμβρίου, έχουν χορηγηθεί 4,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επέβαλε χθες νέους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα ως τις έξι το πρωί, η απαγόρευση στους εργαζόμενους που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μπουένος Άιρες, η μείωση του ωραρίου των μπαρ και των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, καθώς και η αναστολή λειτουργίας των καζίνο, των αιθουσών τυχερών παιγνίων και των νάιτκλαμπ στις περιοχές με τους υψηλότερους δείκτες μολύνσεων.

Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους με τη συμμετοχή άνω των 10 προσώπων επίσης απαγορεύθηκαν.

Κλείσιμο
Ο κ. Φερνάντες, 62 ετών, που το Σαββατοκύριακο αποκάλυψε ότι είναι ασυμπτωματικός φορέας του νέου κορωνοϊού – παρότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V – σημείωσε πως προσπαθεί να τηρήσει λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Δεσμεύθηκε ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοικτά «όσο περισσότερο είναι δυνατό».

Ο πρόεδρος είπε πως η εμπειρία του δείχνει «πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο» –δεν παρουσιάζει κανένα σοβαρό σύμπτωμα της COVID-19– και υποσχέθηκε να εντείνει την εκστρατεία ανοσοποίησης.


Ειδήσεις σήμερα: 

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Survivor: Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρετά τον Άγιο Δομίνικο η Χριστίνα Κεφαλά

Ισπανία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο σε ηλικίες 60-65 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης