Κορωνοϊός - Ισπανία: Διακόπτουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca στην περιφέρεια Καστίλη και Λεόν

Κορωνοϊός - Ισπανία: Διακόπτουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca στην περιφέρεια Καστίλη και Λεόν

Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής τόνισαν πως θα περιμένουν την ενημέρωση από τον ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca

astrazeneca_emvolio1
Η περιφέρεια Καστίλης και Λεόν της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων.

«Εφαρμόζοντας την αρχή της προφύλαξης», οι υγειονομικές αρχές της περιοχής αυτής «αποφάσισαν να διακόψουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης», αναφέρεται σε ανακοίνωση

«Το προληπτικό μέτρο εφαρμόζεται εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος... του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που συνέρχεται σήμερα».

Ο EMA, που πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 17.00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζεται η έρευνα σχετικά με το αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων που έχει αναφερθεί σε ορισμένες χώρες.

Στα μέσα του Μαρτίου, η Ισπανία είχε αναστείλει, μαζί με άλλες χώρες, την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, για να επαναλάβει την χρήση του λίγες ημέρες αργότερα, έπειτα από το πράσινο φως του EMA, που έκρινε ότι τα οφέλη του εμβολίου συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων και ότι η χρήση του είναι ασφαλής.

Οι υγειονομικές ισπανικές αρχές έχουν εγκρίνει την χορήγηση του εμβολίου σε άτομα 18 έως 65 ετών και για τους ακόμη ενεργούς εργαζόμενους πρώτης γραμμής άνω των 65 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Συμφωνία κυβέρνησης - επιχειρήσεων για εμβολιασμούς στους χώρους εργασίας

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζουν στις 20:00 οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ - Περιμένουν τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Self test: Από σήμερα στα φαρμακεία - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης