Βρετανία: Ανακοινώσεις Τζόνσον για πιστοποιητικό εμβολιασμού και χαλάρωση lockdown

Βρετανία: Ανακοινώσεις Τζόνσον για πιστοποιητικό εμβολιασμού και χαλάρωση lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα διαβατήρια εμβολιασμού  να λειτουργούν ως εισιτήριο για τα θέατρα, τις συναυλίες, τους αθλητικούς αγώνες, τους κινηματογράφους, τα εστιατόρια και τις παμπ

boris_johnson1
Τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση των ταξιδιών εξωτερικού, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τα στάδια χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου Covid-19, θα παρουσιάσει σήμερα η κυβέρνηση του Λονδίνου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να εξηγήσει στους συμπολίτες του το χρονοδιάγραμα σε ότι αφορά τα μέτρα για την χαλάρωση του lockdown και τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Η 17η Μαΐου είναι το συντομότερο που θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι Βρετανοί τα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό.

Προχθές μία ομάδα σαράντα βουλευτών έστειλε στον πρωθυπουργό μια επιστολή προτρέποντάς του να αποφύγει να καθυστερήσει περαιτέρω την απαγόρευση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown, με ανοιχτούς τους κήπους των παμπ και τα κομμωτήρια και μη αναγκαία καταστήματα.

Αν και κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει στους επιχειρηματίες μία εβδομάδα προθεσμία πριν την επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυτή τη στιγμή, στη Βρετανία επιτρέπονται μόνο τα απολύτως δικαιολογημένα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σήμερα ο Τζόνσον αναμένεται να φανερώσει τις προθέσεις του για το μέλλον και το ενδεχόμενο διαβατηρίων εμβολιασμού τα οποία θα λειτουργούν ως εισιτήριο για τα θέατρα, τις συναυλίες, τους αθλητικούς αγώνες, τους κινηματογράφους, τα εστιατόρια και τις παμπ.

Ωστόσο, πάνω από 70 βουλευτές έχουν συνυπογράψει επιστολή κατά του σχεδίου του περί «διαβατηρίου εμβολιασμού» καθώς τα θεωρούν αντιβρετανικά.

Σαράντα ένας βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Tόρις -αρκετοί για να καταψηφιστεί το σχέδιο Τζόνσον- έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με 22 βουλευτές των Εργατικών και 10 των Φιλελευθέρων, με το επιχείρημα ότι το σχέδιο «δεν συνάδει με το βρετανικό αίσθημα» όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σε ότι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι περιορισμοί αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν σε «πράσινους» και «κόκκινους».

Οι Βρετανοί θα μπορούν να επισκέπτονται «πράσινες» χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και προχωρημένο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ωστόσο, ελάχιστες αναμένεται να είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που θα μπουν στην «πράσινη» λίστα -και επιπλέον αυτών οι Μαλδίβες, το Γιβραλτάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μάλτα και το Ισραήλ.

Ωστόσο, ακόμη και για ταξίδια από και προς εγκεκριμένες χώρες θα απαιτούνται τουλάχιστον τρία τεστ COVID-19 για κάθε παραθεριστή -μία πριν από την αναχώρηση πίσω στη Βρετανία και δύο μετά την επιστροφή, κάτι ιδιαίτερα δαπανηρό για τις οικογένειες.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ετοιμάζουν και το Γεννηματάς για Covid νοσοκομείο - Ανησυχία για τη Β. Ελλάδα

«Ριφιφί» στο Ψυχικό: Η λίστα με τα κλεμμένα του Γκουρούση - Δείτε φωτογραφίες

Παππούς τέρας: Βίαζε την εγγονή του από τα 9 της χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης