Κορωνοϊός - Ουκρανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Ουκρανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων το τελευταίο 24ωρο

Πάνω από 430 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

ukraine_pandemic
Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 19.893 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ, ενώ μέχρι στιγμής ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε μια ημέρα στη χώρα ανερχόταν σε 18.132 και είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου.

Ο Στεπάνοφ επισήμανε επίσης ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ 433 θανάτων το περασμένο 24ωρο από την COVID-19, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο αριθμός αυτών που έχασαν τη ζωή τους από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανερχόταν σε 421.

Ο Ουκρανός υπουργός Υγείας δεν διευκρίνισε πού αποδίδεται η αύξηση αυτή των νέων κρουσμάτων και θανάτων από την επιδημία. Αργά χθες Πέμπτη το βράδυ είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία επιβεβαίωσε κάποια κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Ο Στεπάνοφ πρόσθεσε εξάλλου ότι 5.040 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία το 24ωρο που πέρασε, σχεδόν ο ίδιος αριθμός με αυτόν της προηγούμενης ημέρας.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 1.711.630 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 33.679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα 

«Μπλόκο» στην πώληση των «παπουτσιών του σατανά» με το ανθρώπινο αίμα

Χαμηλός φόρος 4,5% για νέες ατομικές επιχειρήσεις

Τραγωδία στην Ερέτρια: Τα λάθη που προκάλεσαν τον φρικτό θάνατο των τεχνικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης