Χάος στα βρετανικά πάρκα: Με πάρτι, αλκοόλ και... ξύλο απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο «καύσωνα»

Χάος στα βρετανικά πάρκα: Με πάρτι, αλκοόλ και... ξύλο απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο «καύσωνα»

Απίστευτος συνωστισμός σε πάρκα και υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της χαλάρωσης των μέτρων - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

leeds_bb
Για τρίτη συνεχόμενη βραδιά εχθές, οι αστυνομικοί στη Βρετανία «έτρεχαν και δεν έφταναν» για να διαλύσουν πάρτι και συγκεντρώσεις που λάμβαναν χώρα σε διάφορα πάρκα ανά τη χώρα. Οι εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη Βρετανία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα περασμένα 24ωρα μεγάλα πλήθη σε υπαίθριους χώρους στο Λονδίνο, το Λιντς, το Μάντσεστερ, το Μπράιτον και σε άλλες πόλεις.

Οι εικόνες που δημοσιεύουν τα βρετανικά ΜΜΕ και κάνουν τον γύρο των social media θυμίζουν εποχές προ κορωνοϊού, με μεγάλες παρέες (άνω των έξι επιτρεπόμενων ατόμων) να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρούν την παραμικρή απόσταση. Σε κάποια πάρκα το κλίμα θύμιζε περισσότερο... φεστιβάλ ή συναυλία, με πλήθος όρθιων ατόμων να συνωστίζονται σε ένα σημείο.





Σύμφωνα με τη Sun, η αστυνομία κλήθηκε στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ εχθές το βράδυ, όπου εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν live έναν DJ στον χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων Castlefield Bowl. Στο σημείο είχαν τοποθετηθεί μεγάλα ηχεία, και ο κόσμος «πάρταρε» κανονικά σαν να ήταν σε κλαμπ, πίνοντας αλκοόλ και χορεύοντας.


Κλείσιμο


Μεγάλο ήταν και το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Forest Recreation Ground στο Νότιγχαμ εχθές το βράδυ. Νέοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο με αλκοόλ, παρά τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών ότι τα μπουκάλια με ποτό θα κατάσχονται με το που εντοπίζονται. Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τα περασμένα 24ωρα και στα πάρκα Arboretum και Lentos Recreation Ground στην πόλη, όπου μαζεύτηκε πλήθος κόσμου. Όπως αναφέρει η Sun, μεθυσμένοι νέοι εθεάθησαν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα και να ουρούν σε θάμνους, ενώ πολύς κόσμος πετούσε τα μπουκάλια μπύρας και τα σκουπίδια του κάτω στο γρασίδι. Στο πάρκο Arboretum, κάποιοι από τους παρευρισκομένους πιάστηκαν στα χέρια.



nottingham
Πάρκο στο Νότιγχαμ


Σύμφωνα με το BBC, προχθές το βράδυ ένα αντίστοιχο πάρτι (που είχε ανακοινωθει μέσω social media) πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο του Μόσελεϊ στο Μπέρμιγχαμ, προχθές το βράδυ. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν επίσης στην παραλία του Μπράιτον το σούρουπο για να πιουν και να χορέψουν. Στην παραλία Φόρμπλι του Λίβερπουλ, η αστυνομία διέλυσε το πλήθος μετά από καταγγελίες για «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Moseley_birmingham
Μόσελεϊ, Μπέρμιγχαμ


Στο Χάιντ Παρκ του Λιντς έγινε ξανά το αδιαχώρητο εχθές το βράδυ. Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που έδειχναν το πάρκο σε άθλια κατάσταση, διάσπαρτο από σκουπίδια που είχε αφήσει ο κόσμος την περασμένη μέρα. Σύμφωνα με το BBC, και εκεί υπήρξαν έκτροπα: Το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν δύο έφηβοι που συμμετείχαν με καυγά όπου βγήκαν και... ματσέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Woodhouse_Moore_Leeds
Γούντχαουζ Μουρ, Λιντς


Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την πρόσφατη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία, επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε υπαίθριους χώρους μέχρι έξι άτομα από δυο νοικοκυριά. Επίσης, το σύνθημα «stay home» (μείνετε σπίτι) έχει αντικατασταθεί πλέον με το «stay local» (μείνετε στην περιοχή σας) για τους Βρετανούς, προς μεγάλη τους ανακούφιση μετά από το σκληρό lockdown των τελευταίων εβδομάδων.






Με πληροφορίες από BBC, Sun, Daily Mail


Ειδήσεις σήμερα 

Χάντερ Μπάιντεν: H χρήση κρακ, η σχέση με τη χήρα του αδερφού του και η στήριξη του πατέρα του

Σπάνια εξομολόγηση της κόρης του Μάικλ Τζάκσον για το πώς ήταν ο pop star σαν γονιός

Πώς θα προκύψουν οι 200.000 νέες θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης