Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στη Βρετανία η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης - Σε επαγρύπνηση οι γιατροί

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στη Βρετανία η μετάλλαξη της Νέας Υόρκης - Σε επαγρύπνηση οι γιατροί

Η κυβέρνηση του Λονδίνου θα κόβει πρόστιμα σε όσους κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό ύψους πέντε χιλιάδων λιρών

britain_pandemic_new
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας καθώς για πρώτη φορά, εντόπισαν τη μετάλλαξη του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχος της Δημόσιας Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης «Β.1.5261» και, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, πρόκειται για ταξιδιώτες.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει, μέχρι στιγμής, πάνω από 2.565 κρούσματα της νεοϋορκέζικης μετάλλαξης του κορωνοϊού, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Όσοι νόσησαν από αυτή τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, μπορεί να επαναμολυνθούν από τον ιό, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19, προειδoποιούν ορισμένοι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας.

Κι ενώ στη Βρετανία έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης του κορωνοϊού από τη Νέα Υόρκη, η κυβέρνηση του Λονδίνου καθιστά πιο αυστηρά τα μέτρα για τα μη αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό. Οι παραβάτες που θα ταξιδεύουν χωρίς σοβαρό λόγο στο εξωτερικό θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδες λιρών.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον το σχέδιο νόμου εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα – 29 Μαρτίου.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail», οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για λόγους εργασίας, σπουδών, νομικών υποχρεώσεων ή εκλογές, μετακόμιση, λόγοι παιδικής μέριμνας ή για να είναι κανείς παρών κατά τη γέννηση παιδιού, επίσκεψη σε συγγενή ή στενό φίλο του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κηδεία, παρουσία σε γαμήλια τελετή στενού συγγενή και ιατρικά ραντεβού.

Κλείσιμο
Η απαγόρευση δεν ισχύει για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή των Νησιών της Μάγχης, της Νήσου Μαν και την Ιρλανδία, εκτός εάν αυτός δεν είναι ο τελικός προορισμός.



Ειδήσεις σήμερα

Πελώνη: Στο 90% η προσέλευση των επιταγμένων γιατρών

«Έκρηξη» κρουσμάτων στη Γαλλία: Φόβοι για «άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ» στο σύστημα υγείας

Οργή για την άγρια επίθεση σκύλου σε φώκια στον Τάμεση - Προσοχή, σκληρές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης