Στόλτενμπεργκ: Υπάρχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία σε ανατολική Μεσόγειο, S-400 και δικαιώματα

Στόλτενμπεργκ: Υπάρχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία σε ανατολική Μεσόγειο, S-400 και δικαιώματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ρόλος της Συμμαχίας είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων - «Βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

stoltenberg
Για σοβαρές διαφορές με την Τουρκία έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,  μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές σε κάποια ζητήματα από την Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική απόφαση να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, ή σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία», είπε ο Στόλτενμπεργκ, που ανέφερε ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ συνεργάζονται σε διαφορετικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και η μετανάστευση. «Πλοία του ΝΑΤΟ έχουν παρουσία στο Αιγαίο βοηθώντας στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤO ανέφερε ότι είναι μία συμμαχία με 30 διαφορετικούς συμμάχους. Ωστόσο «το ΝΑΤΟ παρέχει σημαντική πλατφόρμα για τη συζήτηση αυτών των ζητημάτων και για σοβαρές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικές ανησυχίες: από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι πολλά άλλα ζητήματα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να κάνει ό,τι μπορεί για τη μείωση των εντάσεων και ανέφερε: «Δημιουργήσαμε αυτό που ονομάζεται μηχανισμός αποτροπής μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βλέπουμε τώρα ότι βοηθήσαμε να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.134 τα κρούσματα - 46 θάνατοι - 564 διασωληνωμένοι

ΗΠΑ: Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τη Β.Κορέα, αλλά... μάταια


Πάτρα: Ζημιές από τον αέρα - Σχηματίστηκε ακόμη και υδροστρόβιλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης