Δολοφονία Κασόγκι: Σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των ΗΠΑ για κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία

Δολοφονία Κασόγκι: Σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των ΗΠΑ για κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία

 «Θα υπάρξει ανακοίνωση την Δευτέρα σχετικά με το τι θα κάνουμε με την Σαουδική Αραβία γενικά», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν

upothesi-kasogki-ton-temaxisan-enw-itan-zwntanos_w_l
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα προβεί σε ανακοίνωση τη Δευτέρα για την Σαουδική Αραβία, έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Θα υπάρξει ανακοίνωση την Δευτέρα σχετικά με το τι θα κάνουμε με την Σαουδική Αραβία γενικά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις περί έγκρισης που φέρεται να έδωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, ο Τζο Μπάιντεν τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας πως επικοινώνησε με τον Σαουδάρα Βασιλιά Σαλμάν και του ξεκαθάρισε ότι θα «λογοδοτήσει για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Επιπλέον, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινβώσουν σημαντικές αλλαγές στις διμερείς σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία μέχρι τη Δευτέρα.

«Μίλησα χθες με τον βασιλιά... Του κατέστησε σαφές ότι οι κανόνες αλλάζουν και πρόκειται να ανακοινώσουμε σημαντικές αλλαγές μέχρι και τη Δευτέρα. Θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στη Univision.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν φέρεται να ενέκρινε «μια επιχείρηση για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018», σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να ζητάει παραβίαση της έννομης τάξης για τον Κουφοντίνα 

Στο έλεος του κορωνοϊού η Αττική - Σε κατάσταση ασφυξίας τα νοσοκομεία με κατειλημμένες ΜΕΘ 

Το κελί όπου βρίσκεται ο Λιγνάδης - «Σοκαρισμένος και καταβεβλημένος» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης