Βρετανία: Tελικά ποιος κάνει κουμάντο στη Ντάουνινγκ Στριτ; Ο Μπόρις Τζόνσον ή η αρραβωνιαστικιά του; 

Βρετανία: Tελικά ποιος κάνει κουμάντο στη Ντάουνινγκ Στριτ; Ο Μπόρις Τζόνσον ή η αρραβωνιαστικιά του; 

Τα δημοσιεύματα στον Τύπο και η έρευνα του συντηρητικού «think tank», «Bow Group»

borisarthrousimo
Ένα συντηρητικό «think tank» ζήτησε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την αρραβωνιαστικιά του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, Κάρι Σίμοντς, και την «πιθανή επιρροή» της στην κυβέρνηση του Λονδίνου.

Το «Bow Group», όπως ονομάζεται η συντηρητική δεξαμενή σκέψης, υποστηρίζει η Ντάουνινγκ Στριτ θα πρέπει να διευκρινίσει τη θέση της μετά από αναφορές στα ΜΜΕ ότι η αρραβωνιαστικιά του Τζόνσον «διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διοίκηση της χώρας».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Λονδίνου έκανε λόγο για ανακρίβειες αναφερόμενη σε δημοσιεύματα ότι η Κάρι δεν διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Προτού συνάψει σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον, η Κάρι Σίμοντς ήταν η επικεφαλής Επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος αλλά πλέον δεν έχει κάποιο επίσημο ρόλο.

Μιλώντας χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέγκρα Στράτον έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι: «Η αρραβωνιαστικιά του πρωθυπουργού βρίσκεται σε άδεια μητρότητας, μεγαλώνει τον γιο τους Γουίλφ».

Πρόσθεσε επίσης ότι, η Κάρι Σίμοντς σύντομα θα αναλάβει το νέο της ρόλο ως επικεφαλής Επικοινωνίας στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγριας ζωής, «Aspinall Foundation.»

Όπως αναφέρει το BBC, η κυρία Σίμοντς δεν έχει επίσημο ρόλο, ούτε στο κόμμα ούτε στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές στα ΜΜΕ ότι συμβουλεύει ατύπως τον πρωθυπουργό - από θέματα καλής διαβίωσης των ζώων έως το ποιους θα διορίσει σε βασικά αξιώματα - και ότι ήταν αυτή που συγκρούστηκε με τον πρώην επικεφαλής σύμβουλο του Τζόνσον , Ντομινίκ Κάμινγκς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συντηρητικού think tank της Βρετανίας «Bow Group», Μπεν Χάρις Γουίνει δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει επίσημο ρόλο στο Συντηρητικό Κόμμα ή στην κυβέρνηση, αλλά οι συνεχείς αναφορές στον Τύπο δείχνουν ότι η κυρία Σίμοντς έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διοίκηση της χώρας, χωρίς καμία εξουσία να το πράξει.

Κλείσιμο
«Δεν έχει εκλεγεί, δεν έχει διοριστεί, δεν έχει καμία νομική ή συνταγματική εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το ποιος πρέπει να κατέχει κυβερνητικές θέσεις, να έχει πρόσβαση σε προνομιακές πληροφορίες ή να καθορίσει την πολιτική κατεύθυνση της χώρας...

«Επομένως, είναι επείγον να πραγματοποιηθεί επανεξέταση και έρευνα για να καθοριστεί ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Σίμοντς στη διακυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι σήμερα»

Άμεση αντέδρασε η συντηρητική βουλευτής Λόρα Τροτ υποστηρίζοντας στο BBC ότι, τα όσα λέγονται κατά της αρραβωνιαστικιάς του Βρετανού πρωθυπουργού, είναι «δυσάρεστα».

«Έχω δουλέψει με την Κάρι, είναι ένα απίστευτα ταλαντούχο και ικανό άτομο και νομίζω ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν θα μπορούσαν να ειπωθούν ορισμένα από αυτά τα πράγματα για έναν άνδρα.. Είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό που συμβαίνει και περιττό», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης