Μπάιντεν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: «Η Αμερική επέστρεψε!»

Μπάιντεν στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: «Η Αμερική επέστρεψε!»

Μια από τις πρώτες εμφανίσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή - Δεμσέυτηκε να προσφέρει 4 δισ. δολάρια στη μάχη κατά της Covid - Kάλεσε τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Κίνα και τη Ρωσία 

joe_biden
Ηγετική ομιλία από τον Τζο Μπάιντεν, σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του στην παγκόσμια σκηνή, στη διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, στην οποία απευθύνθηκε μέσω τηλεμηνύματος.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τη δέσμευσή του στις παγκόσμιες συμμαχίες και τις δημοκρατικές αξίες, ενώ άφησε «αιχμές» για τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας πως προτίθεται να αντιστρέψει πλήρως τις πολιτικές του. Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, επισημοποιήθηκε σήμερα η επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

«Σας μιλώ σήμερα ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και στην αρχή της διοίκησής μου στέλνω ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο: η Αμερική επέστρεψε», είπε ο Μπάιντεν. «Η Διατλαντική Συμμαχία επέστρεψε. Και δεν κοιτάμε προς τα πίσω, ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μαζί».



Ο Μπάιντεν κάλεσε τους συμμάχους να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις απειλές από την Κίνα και τη Ρωσία και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια και είπε ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης την ανάγκη για μια παγκόσμια απάντηση στην αλλαγή του κλίματος.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στη «μάχη» κατά της COVID, ενισχύοντας τα προγράμματα εμβολιασμού και τα συστήματα υγείας σε παγκόσμια κλίμακα.

«Σήμερα, ανακοινώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται για την προσφορά δυο δισεκατομμυρίων δολαρίων στην COVAX, με την υπόσχεση για παροχή επιπλέον δυο δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να παροτρύνουμε κι άλλους να πράξουν αναλόγως», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Τη στιγμή που παλεύουμε να βγούμε από τα δόντια της πανδημίας, η αναβίωση του Έμπολα στην Αφρική είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι πρέπει ταυτόχρονα να εργαστούμε και να χρηματοδοτήσουμε επιτέλους την υγεία, να ενισχύσουμε τα παγκόσμια συστήματα υγείας και να δημιουργήσουμε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την απάντηση στις μελλοντικές βιολογικές απειλές που θα συνεχίσουν να έρχονται», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Το Πανεπιστήμιο το Αμβούργου λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός ήρθε από εργοστάσιο της Ουχάν

Αίτημα έγκρισης για το εμβόλιό της υπέβαλε η Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Μητσοτάκης για ελληνικό #metoo: Να αποδοθεί δικαιοσύνη - Είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης