Κορωνοϊός: «Βουτιά» πάνω από 90 % στην επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Βιέννης

Κορωνοϊός: «Βουτιά» πάνω από 90 % στην επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο Βιέννης

Μέσα στον Ιανουάριο μετακινήθηκαν μόνον 198.295 ταξιδιώτες

austrian_airlines
Λόγω πανδημίας, είναι σαν να μην συμβαίνει σχεδόν τίποτε πάνω από τα σύννεφα, και τον Ιανουάριο συνεχίστηκε η δραματική μείωση του αριθμού των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βιέννης, που ήταν κατά 90,5% λιγότερη από τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από το Αεροδρόμιο Βιέννης ΑΕ, μέσα στον Ιανουάριο μετακινήθηκαν μόνον 198.295 ταξιδιώτες, με τον αριθμό των τοπικών επιβατών να έχει μειωθεί κατά 91,1% και των διερχομένων κατά 88,9%, ενώ γενικά οι πτήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 80,9%, και όσον αφορά τον όγκο των εμπορευματικών μεταφορών σημειώθηκε πτώση 3,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Οι μαζικές μειώσεις ήταν σχεδόν το ίδιο υψηλές τόσο προς τη Δυτική όσο και προς την Ανατολική Ευρώπη (μείον 91,1% και μείον 91,2% αντίστοιχα), κατά 87,4% λιγότεροι άνθρωποι πέταξαν προς τη Βόρεια Αμερική, ενώ για την Αφρική η μείωση ήταν 86,7%.

Προς την Εγγύς και Μέση Ανατολή, ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά 89,3%, ο αριθμός των επιβατών προς την 'Απω Ανατολή μειώθηκε 94,8% και ήταν εκείνος που συγκριτικά υπήρξε ο πλέον μειωμένος μέσα στον Ιανουάριο του 2021.
Τα άλλα μικρότερα αεροδρόμια που ανήκουν στην εταιρεία Αεροδρόμιο Βιέννης ΑΕ (Flughafen Wien AG) σημείωσαν επίσης παρόμοιες μειώσεις, με τον αριθμό των επιβατών στο αεροδρόμιο της Μάλτας να έχει μειωθεί κατά 90,7% τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το αεροδρόμιο στο Κόζιτσε (πόλη της ανατολικής Σλοβακίας) κατέγραψε μείωση στον αριθμό των επιβατών κατά 87,3%.



Ειδήσεις σήμερα

Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η 36χρονη καθηγήτρια 

To ξέσπασμα του Λεωνίδα Καλφαγιάννη: Εσείς που με κοιτάτε, ξέρετε τι μου έχετε κάνει 

NASA: Αστεροειδής ίσος με δυο «Μπουρτζ Καλίφα» θα πλησιάσει τη Γη τον Μάρτιο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης