Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Γαλλία: Οι αρχές έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Έφοδος των αρχών σε εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα – «Λουκέτο» για 15 ημέρες – Ενίσχυση των ελέγχων προανήγγειλε ο Ζαν Καστέξ

monmarte
Έφοδο σε 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές, την ώρα που η εστίαση στη Γαλλία είναι κλειστή από τα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Ήδη, από χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να (…) μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων 8 σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστολές συμβάσεων: Εκ των προτέρων οι δηλώσεις από τους εργοδότες για τον Φεβρουάριο


Ελβετία: Σε δίκη Γερμανός για τη δολοφονία Βρετανίδας κληρονόμου – Υποστηρίζει ότι πέθανε σε σεξουαλικό παιχνίδι


Κορωνοϊός: Στα 795 τα νέα κρούσματα - Τα 384 στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης