Βρετανία: Σε ποια επαγγέλματα είναι υψηλότερα τα ποσοστά θνησιμότητας από κορωνοϊό

Βρετανία: Σε ποια επαγγέλματα είναι υψηλότερα τα ποσοστά θνησιμότητας από κορωνοϊό

Σε ποια επαγγέλματα πλήττονται περισσότερο οι άντρες και σε ποια οι γυναίκες - Τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας

corona651
Στη χώρα που καταγράφει αρνητική πρωτιά παγκοσμίως στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό, έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσει κανείς όχι μόνο τις ηλικίες αλλά και τα επαγγέλματα που πλήττονται περισσότερο.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από τις 9 Μαρτίου έως τις 28 Δεκεμβρίου, πέθαναν 5.128 άντρες από κορωνοϊό, ηλικίας από 20 έως 64 ετών. Το ποσοστό θνησιμότητας στον αντρικό πληθυσμό είναι κατά 60% μεγαλύτερο σε σχέση με τον γυναικείο.

Οι απορριματοφορείς όπως και οι οδηγοί φορτηγών ανήκουν στην ομάδα όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι ανά 100.000 εργαζομένους.

Απασχολούμενοι, άντρες, στην καθαριότητα, τα εργοστάσια, και τη φύλαξη επλήγησαν σε μεγαλύτερη βαθμό από τη φονική νόσο.

Σε αυτην την κατηγορία επαγγελμάτων καταγράφηκαν 66,3 θάνατοι ανά 100.000 άτομα.

Όσον αφορά στον γυναικείο πληθυσμό πληθυσμό, περισσότεροι θάνατοι από κορωνοϊό διαπιστώνονται σε εργαζόμενες στις πωλήσεις, σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο, σε διευθυντικά στελέχη, σε δασκάλες, δικηγόρους, εργαζόμενες στην καθαριότητα και σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Κλείσιμο
Πάντως, υψηλά ποσοστά θνησιμότητας καταγράφονται, όσον αφορά στους άντρες, και στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών ταξί όπως και στων σεφ.

Από τον Μάρτιο έως τον Φεβρουάριο κατέληξαν 389 οδηγοί σε φορτηγά, λεωφορεία και ταξί, ενώ 332 ξυλουργοί, οικοδόμοι, υδραυλικοί και ζωγράφοι πέθαναν από τον ιό τους τελευταίους δέκα μήνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μαρία Θεοδωρίδου: Από τη 12η ημέρα μετά τον εμβολιασμό μειώνεται ο κίνδυνος λοίμωξης

«Η κόρη μου είναι έτοιμη να βγάλει τα εσώψυχά της στον εισαγγελέα»  

Anadolu: Μία ανάλυση ξεσκεπάζει την τουρκική «γραμμή» στις διερευνητικές 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης