«Η κόρη μου είναι έτοιμη να βγάλει τα εσώψυχά της στον εισαγγελέα»

«Η κόρη μου είναι έτοιμη να βγάλει τα εσώψυχά της στον εισαγγελέα»

Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες η νεαρή αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που πριν από μία δεκαετία έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο της τον προπονητή - «Το παιδί μου είναι σε θέση να βγάλει τα εσώψυχά του. Θα γίνουν όλα με σειρά και με τη σωστή διαδικασία», αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα της 20χρονης σήμερα πρωταθλήτριας, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
istioploia-20xroni-arthro
Η ιστορία της ανήλικης που αποκαλύφθηκε μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στις Αρχές προκαλεί πλήθος ερωτημάτων όχι μόνο για την ουσία της υπόθεσης, αλλά και για το πώς τη χειρίστηκαν η Αστυνομία και ο όμιλος στον οποίο ανήκε τότε το 11χρονο κοριτσάκι. Η μητέρα της επιβεβαίωσε ότι υπήρξε καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον βιασμό του παιδιού της, όμως για άγνωστους λόγους η έρευνα δεν προχώρησε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις της μικρής έγιναν το 2016, οπότε και ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα παραθαλάσσιου περιφερειακού δήμου της Αττικής. «Το περιστατικό το είχαμε καταγγείλει στην Αστυνομία, στο Α.Τ. (σ.σ.: αναφέρει το τμήμα)», λέει η μητέρα της πρωταθλήτριας, ενώ στην ερώτηση γιατί η υπόθεση δεν προχώρησε αποκρίθηκε πως «αυτές τις λεπτομέρειες θα τις μάθει ο εισαγγελέας. Υπάρχουν λόγοι για όλα. Για όλα! Υπάρχουν αποδείξεις για όλα», επισημαίνοντας ότι «μόλις τελειώσω με τον εισαγγελέα, τότε θα πούμε πολλά. Κάναμε τόσα χρόνια υπομονή γι’ αυτή την υπόθεση και τώρα έχει μπει στον δρόμο της Δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να εκθέσω το παιδί μου, την οικογένειά μου και κανέναν αν δεν μιλήσω πρώτα σε εισαγγελέα».



Την ίδια ώρα θλίψη και αποστροφή προκαλεί η κυνική ομολογία του 38χρονου σάτυρου προπονητή, ο οποίος ακόμη και σήμερα, ενώπιον του εισαγγελέα  δείχνει αμετανόητος για την πράξη του, δηλώνοντας ξεδιάντροπα ότι διατηρούσε σχέση με το 11χρονο παιδί και αυτό στη συνείδησή του δεν είναι βιασμός: «Δεν μπορώ να δεχτώ τον βιασμό, είναι κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω πως υπήρξε βιασμός, βιασμός είναι μία φορά... Απεναντίας, ήθελα να παντρευτούμε, κάναμε γιορτές μαζί», είπε.

Το 2012

Την περασμένη εβδομάδα και ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη τις καταγγελίες, η Σοφία Μπεκατώρου δίνει την κατάθεσή της στην Εισαγγελία για την περιπέτεια που βίωσε πριν από 22 χρόνια, και τότε αποκαλύπτεται άλλη μία ανατριχιαστική ιστορία. Και αυτή τη φορά το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς συνέβη πριν από περίπου 9 χρόνια, όμως το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το θύμα, η αθλήτρια, ήταν ανήλικη. Ενα κοριτσάκι μόλις 11 ετών. «Βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν σε σοκ και, αντί να με στηρίξουν, ήθελαν να με καταστρέψουν. Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», είπε η 20χρονη σήμερα αθλήτρια, μέλος της Εθνικής Ομάδας, με πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, μιλώντας στο OPEN και συμπλήρωσε: «Πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να το πω στους γονείς μου που πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Επρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου, ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που ήταν πάρα πολύ βαρύ για μένα. Οπότε αποφασίσαμε να μην κινηθούμε νομικά πέρα από το να απευθυνθούμε στο τότε συμβούλιο του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα».

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε το 2016. Ομως επικράτησε μια περίεργη σιωπή και η έρευνα δεν προχώρησε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μία καταγγελία αρκεί για να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της ΕΛ.ΑΣ. και να προχωρήσουν ταχύτατα οι έρευνες. Βέβαια, απαιτείται και η κατάθεση του θύματος ή των μαρτύρων και σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι ήταν οι λόγοι που το θέμα πάγωσε και ίσως αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να ψάξουν σε βάθος τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Αστυνομία. Επίσης, θα πρέπει να διαλευκανθεί και το τι ακριβώς συνέβη στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο, που αρκέστηκε στο να αλλάξει το συμβούλιο και να απομακρύνει τον προπονητή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία. Τα κουκούλωσε ο Ομιλος και, όπως είπε και η 20χρονη αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, «αυτοί που το κάλυψαν, στην ουσία είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Σε ρότα για το Τόκιο

Σήμερα, στα 20 του χρόνια, το ντροπαλό κοριτσάκι που σε μια τόσο τρυφερή ηλικία βίωσε τη φρίκη από τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι τη βοηθούσε να αγγίξει τα όνειρά της, κατάφερε να προχωρήσει και να ανέβει ψηλά. Με το τραύμα να ματώνει βαθιά στην ψυχή της, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω και να κάνει το επόμενο βήμα. Αλλαξε προπονητή, άλλαξε σύλλογο, κατέκτησε τίτλους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες λένε ότι η 20χρονη θα προσπαθήσει να προκριθεί και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μια μάχη που δεν θα είναι εύκολη, καθώς η αθλήτρια θα πρέπει να διαχειριστεί, εκτός από το αθλητικό φορτίο, και την πίεση από τη δημοσιότητα που θα λάβει η υπόθεση μετά την αποκάλυψη του βιασμού της. Ομως δείχνει δυνατή και αποφασισμένη να ξεδιπλώσει στις Αρχές όλα όσα έζησε για να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που της έκλεψε την αθωότητα και τραυμάτισε την εύθραυστη ψυχή της. «Τώρα που έφτασα σε μια ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα, γι’ αυτό και πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση», είπε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 20χρονη πρωταθλήτρια πολύ σύντομα θα βρεθεί τετ α τετ με τη Δικαιοσύνη, αφού ήδη έχει κληθεί από την Εισαγγελία και έχει οριστεί ραντεβού.

Η 20χρονη κοπέλα συνεχίζει να μένει με την οικογένειά της στον παραθαλάσσιο περιφερειακό δήμο της Αττικής, σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια το άθλημα που τόσο πολύ αγαπά, αλλά και που τόσο πολύ την ταλαιπώρησε εξαιτίας ενός ανθρώπου που εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του για να ξεσπάσει στο άγουρο κορμάκι της τα αρρωστημένα του ένστικτα. Η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας συνεχίζει να προπονείται τέσσερις και πέντε ώρες καθημερινά και να κάνει ειδική διατροφή για να διατηρεί την καλή φυσική της κατάσταση και να μπορέσει να αντεπεξέλθει και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που είναι οι Ολυμπιακοί του Τόκιο. Ανθρωπος δραστήριος και με έντονο το αίσθημα της προσφοράς, αγαπάει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές είχε ασχοληθεί και με τα κοινά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι - Περισσότερα από 40 κρούσματα κορωνοϊού

Λοβέρδος (ΘΕΜΑ 104,6): Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά - Θα υπερδιπλασιάσω τις δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ

Τρόμαξαν τους ειδικούς οι σκηνές συνωστισμού στην αγορά - Αλλαγές σήμερα στα ταξί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης