Anadolu: Μία ανάλυση ξεσκεπάζει την τουρκική «γραμμή» στις διερευνητικές

Anadolu: Μία ανάλυση ξεσκεπάζει την τουρκική «γραμμή» στις διερευνητικές

Το επίσημο τουρκικό  πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει την ανάλυση του πανεπιστημιακού Haci Mehmet Boyraz , στην οποία καταγράφονται όλες οι τουρκικές απαιτήσεις που η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι των διερευνητικών

Oruc
Μία ανάλυση - που καταγράφει την σκληρή  «γραμμή» της Άγκυρας για τις διερευνητικές επαφές με την χώρα μας - δημοσιεύει το πρακτορείο «Anadolu». Το κείμενο υπογράφεται από τον πανεπιστημιακό ερευνητήHaci Mehmet Boyraz,  ο οποίος , ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι είναι η στιγμή να δείξει η Ελλάδα κατά πόσον είναι διατεθειμένη με ειλικρίνεια να βρει βιώσιμες λύσεις στα προβλήματά της με την Τουρκία ,όπως και στο κυπριακό.

Μάλιστα, ο Boyraz εκφραζει την εκτίμηση ότι όσο συχνά κι έχουν επαφές οι δύο πλευρές, δεν πρόκειται να υπάρξουν «ρεαλιστικές λύσεις» αν η Ελλάδα δεν αλλάξει την «άδικη συμπεριφορά της» , που βασίζεται - όπως αναφέρει - αποκλειστικά «στα δικά της συμφέροντα».

Μάλιστα, η ανάλυση κάνει λόγο για στόχο της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια - επαναφέροντας το casus belli. Σημειώνει δε,χαρακτηριστικά, ότι η Ελλάδα θέλει 12 μίλια «ακόμα και για τις βραχονησίδες της».

Στην ανάλυση του Anadolu καταγράφονται για άλλη μία φορά οι τουρκικές απαιτήσεις - που η Άγκυρα εντάσσει στα διμερή προβλήματα με την Ελλάδα: συγκεκριμένα, γίνονται αναφορές σε «παραβίαση συνθηκών» από την ελληνική πλευρά με την τοποθέτηση στρατιωτικής δύναμης στην Μεγίστη και την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων στη Χίο και στη Λήμνο - και μάλιστα, η επιθετική παρουσία της «Στρατιάς του Αιγαίου» δικαιολογείται... στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, ώς δήθεν απάντηση στις «ελληνικές παραβιάσεις».

Σε ο,τι αφορά τον εθνικό εναέριο χώρο, που έχει οριστεί στα 10 μίλια από την δεκαετία του '30 με την Τουρκία να το αποδέχεται για χρόνια , η ανάλυση του Anadolu κάνει λόγο για διάθεση της Ελλάδας να επεκτείνει ... παράνομα τον εναέριο χώρο της στα δέκα μίλια - πρόσθέτοντας έτσι μία απαίτηση στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών.

Ειδική αναφορά γίνεται στο κυπριακό - όπου για άλλη μία φορά γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «λύση» δύο κρατών - και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να επιρριφθεί η ευθύνη για την αποτυχία κάθε ομοσπονδιακού τύπου  λύσης στους Ελληνοκυπρίους.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 436 τα νέα κρούσματα - 286 οι διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

Κοσμοσυρροή στα εμπορικά: Ούτε «κόφτες» στα SMS, ούτε νέα λογισμικά, αλλά εντατική αστυνόμευση

Κορωνοϊός - Moderna: Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στις μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης