Ντόναλντ Τραμπ: Σαν τον... κλέφτη φεύγει από τον Λευκό Οίκο - Δεν θα παραδώσει στον Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Σαν τον... κλέφτη φεύγει από τον Λευκό Οίκο - Δεν θα παραδώσει στον Μπάιντεν

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ δεν θα γίνει η καθιερωμένη δεξίωση για τη μεταβίβαση της εξουσίας - Ο Μπάιντεν θα εκκλησιαστεί προτού ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

trump_wh1
Σαν τον... κλέφτη θα φύγει o Ντόναλντ Tραμπ από τον Λευκό Οίκο το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από 1.457 ημέρες στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ. Την Ημέρα Ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δεν θα του παραδώσει τη σκυτάλη, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην τελετή αυτή.

Πρωί-πρωί, ο Τραμπ σχεδιάζει να εγκαταλείψει την προεδρική κατοικία προκειμένου να μην συναντήσει τον διάδοχό του. Εξάλλου το είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», o απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη στρατιωτική βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, που βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One».

Στη συνέχεια θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο.

trump_pfizer


Κλείσιμο
Και εφόσον ο ίδιος αρνείται να του παραδώσει τα ηνία της χώρας στην καθιερωμένη δεξίωση που πραγματοποιείται στο Λευκό Οίκο την ημέρα της ορκωμοσίας στον διάδοχό του, οι σύμβουλοι του Μπάιντεν έχουν διαμορφώσει σχετικά το πρόγραμμά του για να καλυφθεί το... κενό.

biden_joe_1


Την Τρίτη το βράδυ, ο Τζο Μπάιντεν θα παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση για τα σχεδόν 400.000 θύματα της νόσου COVID στο Μνημείο «Lincoln Memorial» ζητώντας από τους Αμερικανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των νεκρών.  Στο πλευρό του θα βρίσκεται και το δεξί του χέρι, η νέα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.


Κι όταν ο Τραμπ θα μεταβαίνει αεροπορικώς στο Μαρ α Λάγκο στη Φλόριντα το πρωί της Τετάρτης, ο Μπάιντεν θα παρακολουθεί λειτουργία σε Εκκλησία της Ουάσιγκτον. Το πρόγραμμα του 46ου προέδρου των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί υπό δρακόντεια μέτρα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.



Ειδήσεις σήμερα

Αναστασία Χρονάς: Στα 6 της απήχθη από τον διαβόητο «Νight Stalker» - Τι θυμάται από τη φρικτή εκείνη νύχτα

Ουρές στα καταστήματα παρά το τσουχτερό κρύο - Τι επιλέγουν οι καταναλωτές

Στο τραπέζι το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης