Νέα προκλητική κίνηση Τραμπ: Ταξίδι στη Φλόριντα με το Air Force One την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Νέα προκλητική κίνηση Τραμπ: Ταξίδι στη Φλόριντα με το Air Force One την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος δήλωσε, πριν από λίγες ημέρες, ότι δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, την Τετάρτη - Ο Μπάιντεν, από την πλευρά του, σχολιάζοντας το γεγονός μίλησε για μια καλή είδηση

usa_tramp
Σε ακόμη μια κίνηση που αντιβαίνει της πολιτικής ορθότητας και ομαλότητας προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ προτού εκπνεύσει και επίσημα η θητεία του.

Στον απόηχο της εμπρηστικής ομιλίας στις 6 Ιανουαρίου, ύστερα από την οποία ακολούθησαν επεισόδια βίας που στιγμάτισαν τη Δημοκρατία των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής σχεδιάζει να ταξιδέψει στην πολυτελή του έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, λίγες ώρες προτού ορκιστεί ο διάδοχός του, την Τετάρτη.

Το ταξίδι θα γίνει το πρωί, ενώ η ορκωμοσία Μπάιντεν, για να αναδειχθεί 46ος πρόεδρος της Αμερικής, θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδια ημέρας.

Όπως προδίδει το πρόγραμμα που έχει κανονίσει ο Τραμπ, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Μελάνια είναι μάλλον απίθανο να φιλοξενήσουν τον Τζο και Τζιλ Μπάιντεν, το νέο προεδρικό ζεύγος, για καφέ, παράδοση που τελείται το πρωί της ορκωμοσίας.

Το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ έχει ακόμη μια ιδιαιτερότητα: Θα χρησιμοποιήσει το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να ταξιδέψει στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, καθώς δεν θα έχει αλλάξει μέχρι εκείνη την ώρα η αμερικανική προεδρία.

Εάν, ωστόσο, ο Τραμπ ταξίδευε μετά την ορκωμοσία, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Μπάιντεν για να χρησιμοποιήσει το Air Force One.

Κλείσιμο
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πάντως, όταν χρησιμοποιείται από απερχόμενο πρόεδρο λαμβάνει άλλη ονομασία, όπως συνέβη με τον Μπαράκ Ομπάμα που όταν ταξίδεψε, το αεροσκάφος είχε την ονομασία «Special Mission 44» (Ειδική αποστολή 44).

Ειδήσεις σήμερα

Λιανεμπόριο: Ανοίγει «κανονικά», αλλά με αποστάσεις και sms

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Η Pfizer ειδοποιεί για μείωση παραδόσεων στην Ευρώπη

Καιρός στην Αθήνα - Γιάννης Καλλιάνος: Η πρόγνωση ανά ώρα μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης