«Προσπάθησα, μέχρι την τελευταία στιγμή, να κρατήσω τον Ρέντσι στην κυβέρνηση. Είστε μάρτυρες των προσπαθειών μου, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία» είπε ο Κόντε, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε αργά χθες, Τετάρτη, βράδυ.
«Δεν είπαμε ποτέ όχι στον διάλογο, αλλά όλη αυτή η διαδικασία γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν αναγκάζεσαι να κινηθείς σε ναρκοθετημένο πεδίο», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Όπως υπογραμμίζουν οι Ιταλοί αναλυτές, αναμένεται τώρα η επόμενη κίνηση του Τζουζέπε Κόντε: αν θα μεταβεί πρώτα στην Βουλή και στη Γερουσία για ανοικτή συζήτηση και ενδεχόμενη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ή θα επιλέξει να συναντηθεί αμέσως με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για να υποβάλει την παραίτησή του.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.