Δέσμευση από Κομισιόν, Γερμανία και Γαλλία για ευρωπαϊκό συντονισμό στα εμβόλια

Δέσμευση από Κομισιόν, Γερμανία και Γαλλία για ευρωπαϊκό συντονισμό στα εμβόλια

Μακρόν, Μέρκελ και Φον ντερ Λάιεν μίλησαν για τη στρατηγική στην οποία στοχεύουν

koronoios_emvolio_0
Ο Εμανουέλ Μακρόν, η Άνγκελα Μέρκελ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι «αποφασισμένοι να συνεχίσουν» τη συλλογική στρατηγική αγοράς εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρόσφατα δέχτηκε έντονες επικρίσεις συγκεκριμένα στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Αυτός ο ευρωπαϊκός συντονισμός αναμένεται να καλύπτει ταυτόχρονα τις παραγγελίες των εμβολίων και τις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη», πρόσθεσε το Ελιζέ σε ανακοίνωση, μετά τις διαδοχικές εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου στη Γερμανίδα καγκελάριο και μετά στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αυτές οι δύο εκκλήσεις επέτρεψαν να τονιστεί η σημασία και η συνάφεια της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις αγορές εμβολίων, η οποία επιτρέπει στους 27 και στην Επιτροπή να διαπραγματευτούν, με τη δύναμη της συλλογικότητας, ένα διαφοροποιημένο και ασφαλές χαρτοφυλάκιο εμβολίων, σημαντικές ποσότητες και καλύτερες τιμές», υπογράμμισε το Ελιζέ.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά να γίνονται έξι δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(EMA) συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης ανά φυαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, περνώντας από τις πέντε στις έξι δόσεις ανά φιαλίδιο, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φυαλίδιο περιέχει 6 δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναμένεται να αξιολογήσει το εμβόλιο της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου, καθώς ζήτησε και έλαβε περισσότερα δεδομένα από την παρασκευάστρια εταιρεία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Τα ανοιχτά σχολεία... έκλεισαν τα μαγαζιά - Γιατί οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν στην παράταση του lockdown

Πολιτικό χάος τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας Τραμπ – Πρόταση μομφής θα καταθέσουν οι Δημοκρατικοί

Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια του 53χρονου νοσηλευτή από τη Δράμα: «Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης