Καλεσμένοι του πρίγκιπα Άντριου στο Παλάτι του Γουίνδσορ Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ

Καλεσμένοι του πρίγκιπα Άντριου στο Παλάτι του Γουίνδσορ Τζέφρι Έπσταϊν και Γκισλέιν Μάξγουελ

Νέος σεισμός στα βρετανικά ανάκτορα από τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του πρίγκιπα Άντριου με το ζεύγος Έπσταϊν – Μάξγουελ – Ήταν επίτιμοι καλεσμένοι στον βασιλικό «Χορό της Δεκαετίας» στο Γουίνδσορ το 2000 

andrew_main
Τριγμούς προκαλούν στο βρετανικό Παλάτι οι νέες αποκαλύψεις που μαρτυρούν τη στενή σχέση του πρίγκιπα Άντριου με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν και την προφυλακισμένη πρώην σύντροφό του Γκισλέιν Μάξγουελ.

Το ζεύγος που διατηρούσε επαφές με διάσημες προσωπικότητες, είχε παρακολουθήσει τον Χορό της Δεκαετίας, στο παλάτι του Γουίνδσορ, στις 21 Ιουνίου 2000, ως επίτιμοι καλεσμένοι του πρίγκιπα Άντριου.

Η Daily Mail αποκάλυψε μάλιστα και φυλλάδιο από το πάρτι, που αναγράφει ποιοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, που έγινε για τον εορτασμό των 40 ετών του δούκα του Γιορκ, των 100 γενεθλίων της βασιλομήτωρος, τα 70 έτη της βασίλισσας Μαργαρίτας και τα 50 έτη της βασίλισσας Άννα. 

Μέχρι στιγμής, το φυλλάδιο δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόταν ο Έπσταϊν στη βασιλική οικογένεια. Η σχέση του με τον πρίγκιπα Άντριου εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στη βρετανική μοναρχία και να βάζει στο περιθώριο τον πρίγκιπα.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πει δημόσια ότι επιθυμεί να υποβάλλει ερωτήσεις στον πρίγκιπα Άντριου γι τις σχέσεις του με τον δισεκατομμυριούχο. Ήδη, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα.


Έπσταϊν και πρίγκιπας Άντριου γνωρίστηκαν έναν χρόνο πριν τον χορό

Ο Χορός της Δεκαετίας έγινε έναν χρόνο αφότου ο Άντριου συνάντησε για πρώτη φορά τον Έπσταϊν, που κατηγορήθηκε για τράφικινγκ και σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και έδωσε τέλος στη ζωή του στις φυλακές. Στη λίστα, ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ αναφέρονται ξεχωριστά, αν και ο πρίγκιπας Άντριου τον περασμένο χρόνο υποστήριξε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ο αυτόχειρας παιδεραστής προσεκλήθη ως ο συνοδός της Μάξγουελ.

Ωστόσο, το βασιλικό πρωτόκολλο επιτρέπει μόνο σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα ή αρραβωνιασμένα να προσέρχονται μαζί.

«Με δική μου πρόσκληση (ήρθαν στην εκδήλωση) όχι με πρόσκληση της βασιλικής οικογένειας, αλλά θυμάμαι ότι η φίλη του ήταν το στοιχείο κλειδή. Ήταν εκεί ως ο συνοδός της» ανέφερε στη συνέντευξη, που του γύρισε μπούμερανγκ.

Ο μουσικός Γκράχαμ Ντάλμπι βρίσκονταν στον χορό παίζοντας σουίνγκ. Θυμάται ότι η βασίλισσα ήταν σε μεγάλη φόρμα και χόρευε με τους καλεσμένους της. «Είχε ένα πραγματικά αξιαγάπητο χαμόγελο και φορούσε ένα αξιολάτρευτο μπλε φόρεμα» ανέφερε στην Daily Mail.

Δεν αποκλείεται η βασίλισσα να χόρεψε με τον παιδόφιλο

Μάλιστα, δεν απέκλεισε ότι η βασίλισσα ενδέχεται να χόρεψε με τον Έπσταϊν, χωρίς να τον θυμάται στην πίστα. «Ο Άντριου δεν χορεύει, οπότε μαζί με τον Έπσταϊν ενδέχεται να βρίσκονταν σε κάποια γωνία και να έπιναν» ανέφερε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η βασίλισσα είχε συναντήσει τους φίλους του γιου της. «Ναι, και θα ήθελε να γνωρίζει όλους όσοι βρίσκονταν εκεί. Ήξερε ποιος ήμουν» είπε.

Κλείσιμο
Την επόμενη ημέρα, ο πρίγκιπας Άντριου εθεάθη στο Άσκοτ, μόλις επτά μίλια από το κάστρο του Γουίνδσορ, με τον Έπσταϊν και την Μάξγουελ. Άγνωστο παραμένει αν το πρώην ζευγάρι διέμεινε στο κάστρο, αν και το φυλλάδιο αναφέρει ότι οι καλεσμένοι θα έπρεπε να οδηγηθούν πίσω στο Μπάκιγχαμ στις 12.30 π.μ. στις 1.30 π.μ. και στις 2.30 π.μ.

Στον χορό παρευρέθηκαν δεκάδες μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο και συνολικά περίπου 800 καλεσμένοι. Στη λίστα βρίσκεται και άλλο ένα πρόσωπο που συνδέεται με τον Έπσταϊν, η νευροχειρουργός Μέλανι Γουόκερ, κοινή φίλη με τον πρίγκιπα Άντριου και ο οικονομολόγος που εργάστηκε στο πλευρό του Έπσταϊν.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 937 τα νέα κρούσματα - 495 οι διασωληνωμένοι, 62 θάνατοι

Κορωνοϊός - Σχέδιο «Ελευθερία»: Ποιοι είναι οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι - Δείτε τη λίστα

Κικίλιας: Αυξήσαμε κατά 62% τον προϋπολογισμό για την ψυχική υγεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης