Βρετανία: Από την Τετάρτη το πρωί τα φορτηγά θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Γαλλία

Βρετανία: Από την Τετάρτη το πρωί τα φορτηγά θα μπορούν να ταξιδεύουν στη Γαλλία

Απαιτείται να παρουσιάσουν αρνητικο τεστ Covid-19 - Έπειτα από 48 ώρες όλα δείχνουν ότι θα επιτραπεί η δίοδος των οδηγών φορτηγών προς τη Γαλλία

keent
Οι οδηγοί φορτηγών που έχουν σταθμεύσει στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και δεν μπορούν να μετακινηθούν πλέον έχουν το «πράσινο» φως για να ταξιδέψουν στη Γαλλία από το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας με τοποθέτησή του στα social media ανέφερε πως επιτεύχθηκε συμφωνία και έτσι οι αερομεταφορές καθώς και τα δρομολόγια των πλοίων θα αρχίσουν και πάλι έπειτα από 48 ώρες χάους.  Πάντως, δεν είναι σαφές ποιος τύπος τεστ έχει συμφωνηθεί καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζητά τη χρήση των PCR με χρυσό πρότυπο. Πρόκειται για τις πιο ακριβές, εργαστηριακές δοκιμές ενώ η επεξεργασίας τους που μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες.

Από την πλευρά του το Ηνωμένο Βασίλειο  ήθελε να χρησιμοποιήσει τις ταχύτερες δοκιμές που μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα - παρόλο που αυτά θεωρούνται λιγότερο αποτελεσματικά. Μέχρι και αυτή την ώρα στην περιοχή του Κέντ βρίσκονται 4.000 φορτηγά αυτοκίνητα .

Ειδήσεις σήμερα

Ούτε κάλαντα θα έχουμε τα Χριστούγεννα - Απαγόρευση κυκλοφορίας δίχως εξαιρέσεις

Κορωνοϊός: Στα 853 τα νέα κρούσματα - 491 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

Σκάνδαλο Folli-Follie: «Δεν θυμάμαι αν τα 80 χιλιάρικα ήταν σε μετρητά ή για φιλανθρωπική δωρεά» - Διαβάστε όλη την έκθεση της PwC
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης