Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ συγκαλεί συνεδρίαση για τη μετάλλαξη του ιού

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ συγκαλεί συνεδρίαση για τη μετάλλαξη του ιού

«Ο περιορισμός των ταξιδιών για να ανακοπεί η εξάπλωση είναι μια φρόνιμη κίνηση έως ότου έχουμε καλύτερες πληροφορίες»

koronoios_agglia
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα συγκαλέσει συνεδρίαση των μελών του για να συζητήσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση του νέου, πιο μολυσματικού στελέχους του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού του τμήματος.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνεδρίαση αυτή.

«Ο περιορισμός των ταξιδιών για να ανακοπεί η εξάπλωση είναι μια φρόνιμη κίνηση έως ότου έχουμε καλύτερες πληροφορίες. Οι εφοδιαστικές αλυσίδες για απαραίτητα προϊόντα και τα απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι δυνατά», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σε ανάρτησή του Twitter, παροτρύνοντας την εφαρμογή αυξημένων προληπτικών μέτρων.

Ο Οργανισμός έχει προειδοποιήσει να μην δημιουργείται μεγάλος πανικός αναφορικά με τη μετάλλαξη αυτή, σημειώνοντας ότι αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι στην εξέλιξη μιας πανδημίας και επαίνεσε τη Βρετανία για τον εντοπισμό της. Σε χθεσινή ανακοίνωση, ο ΠΟΥ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να καθοριστεί εάν η νέα μετάλλαξη μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

«Ακόμα κι αν ο ιός εξαπλωθεί λίγο πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σταματήσει», δήλωσε από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΠΟΥ για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, Μάικλ Ράιαν. Ωστόσο, ζήτησε τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της νέας μετάλλαξης του ιού.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ζήτησε σήμερα... άφεση αμαρτιών από τους συμπολίτες του λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχαμε προμηθεύσει τους ηλικιωμένους νωρίτερα με μάσκες».


Ειδήσεις σήμερα: 

Η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στην Αμερική» και... θυσίασε τα πάντα 

Στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα οι αλλαγές στις Πανελλαδικές και η φύλαξη των πανεπιστημίων

Σε διεθνή απομόνωση η Βρετανία με... φόντο τη μετάλλαξη - 40 χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης