Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Χάος στο Χίθροου: Ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν μετά την απαγόρευση πτήσεων λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού

Ακραίος συνωστισμός για όσους ήθελαν να φύγουν από το Λονδίνο – Προβλήματα και στα ταξίδια εσωτερικού – Ανησυχία για μετάδοση του μεταλλαγμένου κορωνοϊού εκτός Λονδίνου

heathrow-aerodromio-5
Οι εικόνες χάους καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Μεγάλη Βρετανία, το Χίθροου οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε «συναγερμό» για την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν και την κυβέρνηση σε λήψη αυστηρότατων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού, πολλές είναι οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία, εγκλωβίζοντας έτσι εκατοντάδες ταξιδιώτες στο Χίθροου του Λονδίνου.

Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους. Εις μάτην, όμως, καθώς η αναμονή οδήγησε σε ακραίο συνωστισμό.


Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία και Δανία απαγόρευσαν αρχικά όλες τις πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για περίοδο τουλάχιστον 48 ωρών. Το Ισραήλ, η Τουρκία, το Μαρόκο, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και το Ελ Σαλβαδόρ ακολούθησαν αργότερα, ενώ η πίεση αυξανόταν χθες το βράδυ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αναλάβουν δράση. Στην παραπάνω λίστα προστέθηκε και ο Καναδάς, ενώ αρκετές είναι οι χώρες που επιβάλλουν άλλου είδους αυστηρά μέτρα ελέγχου στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κλείσιμο
xores-5

Εκτός από αυτούς που περίμεναν οδηγίες για το εάν θα μπορέσουν να πετάξουν προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις γιορτές, στο αεροδρόμιο υπήρχαν και αρκετοί Βρετανοί που ετοιμάζονταν να πάνε στην επαρχία για τις μέρες των Χριστουγέννων με τις οικογένειες τους, με τον κίνδυνο φυσικά να μεταφέρουν το ιό και σε περιοχές που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα από ότι στη βρετανική πρωτεύουσα που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown.
Προβλήματα και στην μεταφορά αγαθών

Η κατάσταση, ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στα ταξίδια των πολιτών αλλά και στις εισαγωγές της Βρετανίας.

Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε για όλα τα φορτηγά οχήματα που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ για τις επόμενες 48 ώρες. Οι μεταφορείς που έρχονται στη Βρετανία από τη Γαλλία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ταξιδέψουν για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, Ian Wright, δήλωσε: «Η απόσυρση της συνοδευόμενης εμπορευματικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα βρετανικά χριστουγεννιάτικα εφόδια και τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης