Βρετανία: Πόλη «φάντασμα» το Λονδίνο μετά το αυστηρό lockdown - Δείτε φωτογραφίες

Βρετανία: Πόλη «φάντασμα» το Λονδίνο μετά το αυστηρό lockdown - Δείτε φωτογραφίες

Από τον απόλυτο χαμό στους πιο εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, στο... άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι!

λονδινο_γεματο-αδειο
Μέσα σε λιγότερο από 24ώρες η Βρετανική πρωτεύουσα που έσφυζε από ζωή με χιλιάδες πολίτες να αψηφούν τον κορωνοϊό και να σπεύδουν για τα ψώνια των Χριστουγέννων , θυμίζει πόλη... φάντασμα.

λονδινο6


Οι δρόμοι και τα τρένα στις περιοχές της βαθμίδας 4 των περιοριστικών μέτρων ήταν ερημικά την Κυριακή, καθώς όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα έκλεισαν τις πόρτες τους - μετά από τον χαμό που προκλήθηκε μια ημέρα νωρίτερα από τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ενόψει των Χριστουγέννων.

Κλείσιμο
λονδινο3


λονδινο3α


Ο Μπόρις Τζόνσον το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι το ένα τρίτο της Αγγλίας - συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και των περιφερειών της χώρας - θα οδηγηθεί σε αυστηρό Lockdown (κατηγορίας 4) από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας σε μια προσπάθεια να εξαλείψει το "μεταλλαγμένο" στέλεχος του κορωνοϊού. Οι Βρετανοί από την ώρα της ανακοίνωσης μέχρι το lockdown είχαν μόλις οκτώ ώρες για να ολοκληρώσουν τις αγορές δώρων τους πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

λονδινο8


Οι αγοραστές κατέβηκαν στους εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου, με την Oxford Street και τη Regent Street να… πλημμυρίζουν με χιλιάδες πολίτες αργά το βράδυ.

λονδινο4


Ωστόσο η πρώτη μέρα του lockdown ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία - με τους γεμάτους δρόμους μέσα σε λίγες ώρες να δείχνουν άδειοι, όπως και οι σταθμοί του υπόγειου σιδηρόδρομου.

λονδινο_4α


Τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων παραμένουν ανοιχτά, όπως και κάποια καταστήματα που πουλάνε χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα στεγνοκαθαριστήρια.

λονδινο1


Πάντως ακόμη και με το χαμό για τα ψώνια το τελευταίο λεπτό, σημειώθηκε πτώση 26% στις αγορές στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά σε σύγκριση με πέρυσι.

λονδινο7



Συνολικά, 44% λιγότεροι Βρετανοί βγήκαν στους δρόμους της χώρας σε σχέση με πέρυσι το τελευταίο Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα.


λονδινο7α

λονδινο12


λονδινο_11



Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιες χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις προς τη Βρετανία μετά τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

O κορωνοϊός «σαρώνει» στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς ξεκινά η διάθεση των εμβολίων

Βρετανία: Έκτακτη σύσκεψη της COBRA υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστούν ο εφοδιασμός και οι εξαγωγές




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης