ΗΠΑ: Τρομοκράτης από την Κένυα κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση ανάλογη με την 11η Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Τρομοκράτης από την Κένυα κατηγορείται ότι σχεδίαζε επίθεση ανάλογη με την 11η Σεπτεμβρίου

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν Κενυάτη που φέρεται ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ – Αφού εκπαιδεύτηκε ως πιλότος στις Φιλιππίνες, σχεδίαζε να επιτεθεί σε αμερικανικό ουρανοξύστη

cholo_abd1
Τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό ουρανοξύστη κατηγορείται ότι σχεδίαζε ο Τσόλο Αμπντί Αμπντουλάχ, που είχε εκπαιδευτεί ως πιλότος στις Φιλιππίνες, εμπνεόμενος από την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο 30χρονος, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ – Σαμπάμπ, πέρασε χρόνια στην εκπαίδευση, για να υλοποιήσει την επίθεσή του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Σήμερα αναμένεται ότι θα εμφανιστεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το Rappler.com, είχε συλληφθεί το 2019 στις Φιλιππίνες με μία βόμβα και ένα όπλο. Εισαγγελέας του Μανχάταν ανέφερε ότι η «απίστευτη επιστροφή στις τρομερές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 είναι μια έντονη υπενθύμισε ότι τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Αλ-Σαμπάμπ συνεχίζουν να επιδιώκουν να σκοτώσουν Αμερικανούς πολίτες και να επιτεθούν στις ΗΠΑ».

Ο Αμπντουλάχ βρίσκεται από πέρυσι σε καθεστώς κράτησης. Με βάση τις αμερικανικές αρχές, έλαβε εντολή από διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο ξενοδοχείο του Ναϊρόμπι το 2019.

Ο ίδιος φέρεται ότι έκανε έρευνα για τους πιθανούς τρόπους εισόδου του στις ΗΠΑ, καθώς και για το πώς θα μπορούσε να κάνει πειρατεία αεροπλάνου. Πλέον αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες. Αν το δικαστήριο τις αποδεχθεί ο ίδιος θα μπορούσε να καταδικαστεί από 20 χρόνια έως ισόβια.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιους ουρανοξύστες σκόπευε να ρίξει.

Κλείσιμο
Ο βοηθός διευθυντής του FBI William Sweeney τόνισε ότι 20 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παραμένουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ. Όπως είπε, ο Αμπντουλάχ έλαβε άδεια πιλότου στο εξωτερικό, μαθαίνοντας πώς μπορεί να κάνει πειρατεία σε αεροσκάφος, με σκοπό να προκαλέσει μαζικό δυστύχημα εντός αμερικανικών συνόρων.



Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Δεκατέσσερα άτομα καταδικάστηκαν για τη σφαγή στο Charlie Hebdo το 2015


Χαρδαλιάς: Αφωνία τέλος από απόψε - αύριο πάει Θεσσαλονίκη


Νόμος Κατσέλη: Στον «αέρα» από εβδομάδα η νέα πλατφόρμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης