Δεκατέσσερα άτομα κρίθηκαν ένοχοι στη Γαλλία ως συνεργοί στις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2015, μεταξύ των οποίων η επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.
Κατά τις επιθέσεις, τον Ιανουάριο του 2015, στα γραφεία του Charlie Hebdo και σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ, δολοφονήθηκαν συνολικά 17 άνθρωποι.
Από τους 14 που καταδικάστηκαν σήμερα, ως συνεργοί στις επιθέσεις, 11 παρευρίσκονταν στο δικαστήριο και 3 καταδικάστηκαν ερήμην.
Οι τρεις που καταδικάστηκαν ερήμην πιστεύεται ότι κατευθύνθηκαν προς τη βόρεια Συρία μετά τις επιθέσεις. Δύο από αυτούς είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
Οι τρεις αυτουργοί των επιθέσεων, τα αδέλφια Said και Cherif Kouachi και ο Amedy Coulibaly, σκοτώθηκαν όλοι από την αστυνομία. Όλοι είχαν δηλώσει πίστη στον ISIS.
Tα αδέλφια Said και Cherif Kouachi
Οι 14 που καταδικάστηκαν σήμερα κρίθηκαν ένοχοι ότι βοήθησαν στην οργάνωση, χρηματοδότηση και υποστήριξη των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV