Κορωνοϊός: Και η Ιορδανία έδωσε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech
Η ιορδανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (JFDA) ανακοίνωσε ότι έδωσε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου
Η Ιορδανίαέδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech, ανοίγοντας τον δρόμο για τον εμβολιασμό κατά της νόσου στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με επίσημη πηγή.
Η ιορδανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (JFDA) ανακοίνωσε ότι έδωσε άδεια για την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech στην Ιορδανία.
Ο γενικός διευθυντής της JFDA Νίζαρ Μέιντατ δήλωσε στο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η υπηρεσία του ολοκλήρωσε όλα τα στάδια της διαδικασίας που απαιτείτο για την χορήγηση της άδειας, προκειμένου να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο στη χώρα.
Ο Ιορδανός αξιωματούχος σημείωσε ότι άλλες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτραπεί η χρήση κι άλλων εμβολίων που έχουν παρασκευαστεί από δύο εξειδικευμένες εταιρείες. Οι ιορδανικές υγειονομικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει παλαιότερα ότι είχαν επαφές με τη βρετανική AstraZeneca και την αμερικανική Johnson & Johnson.
Η Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 262.477 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 3.407 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Ο υπουργός Υγείας Νάζιρ Ομπέιντατ είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι η χορήγηση του εμβολίου θα είναι δωρεάν για τους Ιορδανούς και τους ξένους που διαμένουν στη χώρα.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.