Πανδημία-Ιορδανία: Ρεκόρ κρουσμάτων - Γενικό lockdown μόνο τις Παρασκευές

Πανδημία-Ιορδανία: Ρεκόρ κρουσμάτων - Γενικό lockdown μόνο τις Παρασκευές

Από την αρχή της πανδημίας η Ιορδανία έχει καταγράψει 43.620 κρούσματα και 443 θανάτους - Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλεται λοκντάουν μόνο τις Παρασκευές μέχρι το τέλος του έτους

jordancovid
Η Ιορδανία ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.648 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που οι θάνατοι από τριπλασιάστηκαν μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασάουνεχ είπε ότι μολονότι η χώρα έχει μπει σε μια «δύσκολη φάση», δεν σκοπεύει να επιβάλει ξανά γενικό λοκντάουν. Όπως είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, το μακροχρόνιο κλείσιμο επιχειρήσεων θα οδηγήσει μόνο στον αποδεκατισμό ολόκληρων τομέων της οικονομίας.

Από την αρχή της πανδημίας η Ιορδανία έχει καταγράψει 43.620 κρούσματα και 443 θανάτους.

Ο Χασάουνεχ είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλεται λοκντάουν μόνο τις Παρασκευές μέχρι το τέλος του έτους. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα ξεκινάει στις 11 το βράδυ, παρατείνεται δηλαδή για δύο ώρες. Από το Σάββατο θα κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργούν, αλλά τηρώντας αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες. Απαγορεύεται επίσης η συνάθροιση άνω των 20 ανθρώπων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως σε γάμους και κηδείες.

Ο υπουργός Υγείας Νιζάρ Ομπέιντατ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Η Ιορδανία έχει 1.300 κλίνες σε θαλάμους και 700 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τη δυνατότητα να τις αυξήσει. Σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με Covid-19 1.078 ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα

Οι τελευταίες στιγμές του Δημήτρη Καμπανάρου: Απέτυχα σαν «καπετάνιος», έγραψε και αυτοκτόνησε

Νύχτα αγωνίας για το Oruc Reis: Πλέει προς το Καστελόριζο

Νέα μέτρα φέρνει η έκρηξη των κρουσμάτων - Lockdown στην Καστοριά, στο «πορτοκαλί» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες και Βοιωτία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ