Brexit: Kρίσιμη η σημερινή μέρα για την εμπορική συμφωνία

Brexit: Kρίσιμη η σημερινή μέρα για την εμπορική συμφωνία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επικοινωνήσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν σχετικά με τη συνέχεια των συνομιλιών

boris123
Ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ έφθασε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποφανθούν σχετικά με την τύχη της διαπραγμάτευσης για τη σχέση των δύο πλευρών μετά το Brexit.

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, οι συνομιλίες της ύστατης στιγμής, οι οποίες διακόπηκαν αργά την περασμένη νύκτα, επρόκειτο να συνεχισθούν σήμερα το πρωί.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επικοινωνήσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν σχετικά με τη συνέχεια των συνομιλιών.

Όμως η τάση χθες, Σάββατο, το βράδυ έμοιαζε αρνητική. «Στη σημερινή κατάσταση, η προσφορά της ΕΕ παραμένει μη αποδεκτή», δήλωσε βρετανική κυβερνητική πηγή.

«Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι δίκαιη και να σέβεται τη θεμελιώδη θέση, σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μέσα σε τρεις εβδομάδες ένα κυρίαρχο έθνος», πρόσθεσε η πηγή.

Σε μια ένδειξη ενίσχυσης της έντασης, ο βρετανός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την παραμονή αυτής της νέας προθεσμίας πως σκάφη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού είναι έτοιμα να προστατεύσουν τις εθνικές ζώνες αλιείας, στις οποίες θα μπορούσαν να υπάρξουν εντάσεις σε περίπτωση που δεν συναφθεί συμφωνία.

Ειδήσεις σήμερα:

Brexit: Φον ντερ Λάιεν και Τζόνσον αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχισθούν οι συνομιλίες

Click away: Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο - Ανησυχούν οι επιστήμονες για αύξηση των κρουσμάτων

«Βελτιωμένη πρόταση» από την κυβέρνηση περιμένει η Εκκλησία για Χριστούγεννα και Φώτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης