Καμάλα Χάρις: Ποιο είναι το γούρι που δεν αποχωρίζεται η εν αναμονή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Καμάλα Χάρις: Ποιο είναι το γούρι που δεν αποχωρίζεται η εν αναμονή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Ένα ζευγάρι πέρλες φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο αντικείμενο της Καμάλα Χάρις

kamala_usa
Eπί 35 χρόνια δεν αποχωρίζεται το αγαπημένο της κολιέ από πέρλες. Μάλλον είναι το... γούρι της. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κόσμημα έχει και πολιτικό χαρακτήρα.  Οι πέρλες της πρώτης γυναίκας - και της πρώτης μαύρης - αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, έχουν τον δικό τους συμβολισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro».

«Πρόκειται για μια αναφορά στην αδελφότητα στην οποία ανήκε ως φοιτήτρια, την «Alpha Kappa Alpha». «Μιλάμε για την πρώτη αδελφότητα με μέλη Αφροαμερικανίδες. Κάθε νέο μέλος λαμβάνει μια καρφίτσα με πέρλες μαζί με την ένταξή του στην οργάνωση».

H αδελφότητα «Alpha Kappa Alpha» ιδρύθηκε από μια ομάδα εννέα γυναικών κολεγίου της Αφρικής στις 15 Ιανουαρίου του 1908 στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσινγκτον. Από το Πανεπιστήμιο αυτό αποφοίτησε και η Καμάλα. Με το ανδρόγυνο στυλ που υιοθετεί στις δημόσιες εμφανίσεις της, οι πέρλες της ταιριάζουν «γάντι».

Στην κοσμηματοθήκη της έχει πέρλες σε λευκό χρώμα αλλά και μαύρο χρώμα. Μετά την νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Καμάλα Χάρις, το «δεξί χέρι» του Μπάιντεν, θα έχει τεράστια επιρροή κυρίως στις γυναίκες, όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

Για την Καμάλα, τα μαργαριτάρια έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν μέλος της Alpha Kappa Alpha, της πρώτης μαύρης γυναικείας αδελφότητας. Αυτή η αδελφότητα δίνει σε κάθε νέο μέλος της ένα σήμα διακοσμημένο με 20 μαργαριτάρια κατά την ένταξή του στην αδελφότητα.

«Τα μαργαριτάρια αντιπροσωπεύουν τη φινέτσα και τη σοφία», είχε δηλώσει η Γκλέντα Γκλόβερ, πρόεδρος της παγκόσμιας αδελφότητας, στο περιοδικό «Vanity Fair».  «Εκπαιδεύουμε τις νεαρές γυναίκες να γίνονται ηγέτιδες και να νιώθουν σίγουρες ότι έχουν τη σοφία ώστε να το επιτύχουν. Και όλο αυτό συμβαδίζει με την πραγματική έννοια που πρεσβεύει η κοινότητα Alpha Kappa Alpha», υποστηρίζει.

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών και ο 77χρονος Δημοκρατικός Μπάιντεν ανέβηκε στο βήμα για να παραχωρήσει την πρώτη του ομιλία, η Καμάλα Χάρις εμφανίστηκε δίπλα του φορώντας ένα υπέροχο σύνολο στο χρώμα της κρέμας που το συνδύαζε - με τι άλλο; το κολιέ με τις λευκές πέρλες.

Αλλά και πολλές γυναίκες που βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήθος και χειροκροτούσαν τους νικητές Μπάιντεν και Καμάλα, φορούσαν τα μαργαριτάρια τους ως ένδειξη υποστήριξης στην εν αναμονή αντιπρόεδρο και σε όλες τις γυναίκες που μάχονται για τα δικαιώματά τους. Άλλες, πάλι, θέλησαν ν' αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα μαύρη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης