Brexit: Συμφωνία το Σαββατοκύριακο θέλουν οι Βρυξέλλες – Δεν αναμένεται «λευκός καπνός» σήμερα

Brexit: Συμφωνία το Σαββατοκύριακο θέλουν οι Βρυξέλλες – Δεν αναμένεται «λευκός καπνός» σήμερα

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Λονδίνου – Βρυξελλών για την εμπορική συμφωνία – Η ΕΕ πιέζει για συμφωνία εντός Σαββατοκύριακου

brexit
Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας θα ξαναρχίσουν αργότερα σήμερα, αφού οι διαπραγματευτές έκαναν ένα διάλειμμα, ανέφερε μια βρετανική κυβερνητική πηγή.

Νωρίτερα, πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν ή θα διακοπούν σύντομα και δεν αναμένεται «λευκός καπνός» απόψε, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Τζέισον Γκρόουβς, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Daily Mail, στο Twitter.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται μια μη κατονομαζόμενη ευρωπαϊκή πηγή, η ΕΕ σκοπεύει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Βρετανία εντός του Σαββατοκύριακου, αν αυτό αποδειχθεί εφικτό.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι 27 χώρες της ΕΕ πρέπει «να δώσουν χώρο» στον επικεφαλής διαπραγματευτή των Βρυξελλών, τον Μισέλ Μπαρνιέ, ώστε να ολοκληρώσει τις συνομιλίες. «Ορισμένες χώρες ασκούν πιέσεις… ζητώντας επιπλέον πληροφορίες», είπε ο Μάρτιν. «Ορίσαμε μια διαπραγματευτική ομάδα. Πρέπει να της δώσουμε τον χώρο για να ολοκληρώσει τις συνομιλίες και (…) ελπίζουμε (…) να πετύχει μια συμφωνία», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

Άνοιγμα εποχικών καταστημάτων: Το ωράριο λειτουργίας – Με ποιο SMS μεταβαίνουμε σε αυτά

Κορωνοϊός: Στα 1.667 τα νέα κρούσματα - 612 οι διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

Βρετανία: 50χρονος γυναικολόγος βιντεοσκοπούσε κρυφά βίντεο κατά τη διάρκεια του σεξ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης