Κορωνοϊός - Βρετανία: Σήμερα ανακοινώνει το Λονδίνο τι θα ακολουθήσει την άρση του εθνικού lockdown

Κορωνοϊός - Βρετανία: Σήμερα ανακοινώνει το Λονδίνο τι θα ακολουθήσει την άρση του εθνικού lockdown

Θα ανακοινωθούν τα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά τόπους στην Αγγλία  μετά την άρση του γενικού απαγορευτικού

boris_jonson
Η βρετανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα τους περιορισμούς, με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η κάθε τοπική αρχή στην Αγγλία μετά την άρση του εθνικού lockdown την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων από την COVID-19.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε την εφαρμογή στην Αγγλία ενός lockdown για έναν μήνα στις αρχές Νοεμβρίου, μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα περιστατικά μολύνσεων, αλλά και στους θανάτους από τον κορωνοϊό.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στις επιχειρήσεις, αλλά και σε μερικά στελέχη του κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού, αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειές της.

Ο ίδιος ανακοίνωσε νέα μέτρα τη Δευτέρα για την αντικατάσταση του lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας μία προηγούμενη περιφερειακή προσέγγιση και προειδοποιώντας ότι μερικές περιοχές θα ενταχθούν σε ένα υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, σε σύγκριση με αυτό στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα ενημερώσει σήμερα το κοινοβούλιο, για το ποιες τοπικές αρχές στην Αγγλία, θα ενταχθούν σε καθεμιά από τις τρεις υγειονομικές βαθμίδες, με την υψηλότερη βαθμίδα να είναι η τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Η σέξι Τζένιφερ Λόπεζ ποζάρει ολόγυμνη για το εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ και προκαλεί 

Σε απόγνωση οι ανθοπώλες και ανθοπαραγωγοί: «Βιώνουμε για 2η φορά σε λίγους μήνες την καταστροφή»

Βουλή: Κόντρα για τα μέτρα - Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση εισφορών!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης