Φάουτσι: Ο κορωνοϊός δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη πανδημία χάρη στα εμβόλια

Φάουτσι: Ο κορωνοϊός δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμη πανδημία χάρη στα εμβόλια

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ διατείνεται πως η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στα βιζόν δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη εμβολίων

fautsi
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν από την ιατρική κοινότητα μετά τα θετικά νέα που παρουσίασε η Pfizer για την αποτελεσματικότητα της τάξεως του 90% του εμβολίου της.

«Ο κορωνοϊός δεν θα είναι πανδημία για πολύ καιρό ακόμη χάρη στη γρήγορη πρόοδο που παρουσίασε το εμβόλιο», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι.

«Θα μπορούσε όμως ο κορωνοϊός να καταστεί ενδημικός για μεγάλο χρονικό διάστημα», επεσήμανε ο Φάουτσι σε εκδήλωση που οργανώθηκε από Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, ομάδα προβληματισμού με έδρα το Λινδίνο.

Τα σχόλια του Φάουτσι για τον κορωνοϊό έρχονται μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από Pfizer και BioNTech, ενώ σύντομα αναμένεται και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τη Moderna.

«Τα εμβόλια θα μας βοηθήσουν σημαντικά. Εκείνο όμως που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες του κόσμου είναι να ενισχύσουν τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού», συμπλήρωσε ο Φάουτσι.

«Η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στα βιζόν στη Δανία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη εμβολίων», τόνισε ο Φάουτσι ενώ επιστήμονες ανησυχούν για τη μετάλλαξη επειδή συνέβη στην πρωτεΐνη του ιού, την οποία στοχεύουν τα εμβόλια.

Ειδήσεις σήμερα

Βουλή - Μητσοτάκης: Ζητάτε συγκυβέρνηση με αφορμή την πανδημία - Τσίπρας: Δεν θα σας σώσουμε εμείς

Κορωνοϊός - Σοκ στη Νάπολη: Ασθενής πέθανε μέσα σε τουαλέτα νοσοκομείου

«Πρόβα» διαζυγίου για τη Μελάνια Τραμπ: Αγκαζέ με στρατιώτη στην πρώτη εμφάνιση μετά τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης