Τουρκία: Ο Ερντογάν θα κάνει ανακοινώσεις για τον Αλμπαϊράκ «αν το κρίνει σκόπιμο»

Τουρκία: Ο Ερντογάν θα κάνει ανακοινώσεις για τον Αλμπαϊράκ «αν το κρίνει σκόπιμο»

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει στην Τουρκία η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν από το υπουργείο Οικονομικών – «Δεν συζητήσαμε το θέμα» λέει ο Ομέρ Τσελίκ 

albayrak_erdogan
Την υποβάθμιση του θέματος της παραίτησης του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών φαίνεται ότι επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει αργότερα την απόφασή του για την παραίτηση, «εφόσον το κρίνει σκόπιμο».

Η παραίτηση του Αλμπαϊράκ προκάλεσε πολιτική θύελλα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι παραιτείται για λόγους υγείας. Ωστόσο η κίνηση έγινε μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη και εν μέσω έντονων πιέσεων που υφίσταται η τουρκική λίρα, με αποτέλεσμα πολλοί να συνδέσουν την παραίτηση με τις οικονομικές εξελίξεις.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ είπε, μετά τη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του Ερντογάν, ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας. «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, η παραίτηση του Αλμπαϊράκ δεν ήταν στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων στη σημερινή συνεδρίαση.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 90% αποτελεσματικότητα έχει το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Κατέληξαν 32 ασθενείς τις τελευταίες ώρες

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Με χάπια και δηλητήριο προσπάθησαν να δολοφονήσουν στο παρελθόν την 50χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης